Sekite mus Facebook'e!
Norite, kad jūsų pomidorai ir paprikos būtų saldūs ir skanūs? Tuomet pravers šis paprastas trąšų receptas. Apie tai savo dzeno kanale „Mokslininkas agronomas“ papasakojo agronoma Nelly Gulyaeva.
Sudedamosios dalys:
• Kalimagas – 1 arbatinis šaukštelis;
• Humatas – 1 arbatinis šaukštelis;
• Vanduo – 10 litrų.
Paruošimas:
1. Ištirpinkite Kalimagą kibire vandens.
2. Įpilkite humato.
3. Gerai išmaišykite.
Gausiai palaistę augalus, maitinkite. Laistykite ir po šaknimis, ir ant lapų (vakare, kad nenudegtumėte saulėje). Tirpalą naudokite kartą per dvi savaites.
Kodėl šis receptas veikia?
• Kalimagas aprūpina augalus kaliu ir magniu, kurie pagerina vaisių skonį, todėl jie tampa saldesni.
• Humatas pagerina maistinių medžiagų įsisavinimą šaknimis ir lapais, padidindamas tręšimo efektyvumą.
