Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai laikomi vienu iš pirmųjų desertų, su kuriais susipažino žmonija. Pirmą kartą sausainiai pradėti kepti Persijoje maždaug VII mūsų eros amžiuje. Tuomet sausainiai labai skyrėsi nuo dabartinių. Cukrus buvo pradėjęs plisti apyvartoje ir virėjai su juo daug eksperimentavo
. Po 7 šimtmečių sausainiai paplito Europoje ir tapo populiariu elito saldumynu. Tada konditeriai pradėjo varžytis dėl sumaniausio sausainių gamybos meistro titulo
. Šiuolaikiniame pasaulyje panašios sausainių gamybos varžybos vyksta tarp gamyklų. Tik jie kovoja dėl pirkėjo dėmesio.
Pasigaminkime savo paprastus ir biudžetinius sausainius.
Migdolinių sausainių tešlos ingredientai:
- kiaušinis – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- graikiškas jogurtas – 100 ml;
- miltai – 400 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g.
Įdaro ingredientai:
- migdolai – 30 g;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- šokolado drožlių – 30 g;
- obuolių – vnt.
Migdolinių sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite
. Į mišinį įmaišykite graikišką jogurtą ir miltus. Susmulkinkite migdolus ir
graikinius riešutus
, nuluptą obuolį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir
į tešlą įmaišykite riešutus, šokolado drožles ir obuolių skilteles
.
Suberkite kepimo miltelius ir kruopščiai išmaišykite, tešlą sudėkite ant pergamento ir rankomis iškočiokite į pyragą.
Tešlą uždenkite pergamentu ir kočėlu iškočiokite į plonesnį sluoksnį. Padalykite tešlą į nedidelius kvadratėlius, nupjaukite visus nelygumus.
Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Rezultatas – paprasti sausainiai iš riešutų ir obuolių. Jei norite, į sausainius galite įdėti kitų vaisių.
