Sekite mus Facebook'e!
Dauguma žmonių pyragus sieja su šventėmis. Šis desertas nuolat ruošiamas vestuvėms ir jubiliejams. Amerikoje egzistuoja gimtadienio torto skonio sąvoka. Šio saldaus sodraus skonio dedama į visus saldumynus, gaminamos riboto tiražo populiarių šokoladinių saldainių kolekcijos
, o tipiškas gimtadienio tortas JAV parduodamas bet kuriame konditerijos skyriuje. Nuostabu, kad šie tortai gaminami tiesiogine prasme kaip tiksli vienas kito kopija. Baltas kremas, šokoladinis biskvitas, įvairiaspalviai pabarstukai
. Žinoma, galima nusipirkti įvairesnio dizaino ir ne cukrinį tortą, bet iš privačių konditerių. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti sodraus grožio tortą.
Torto ingredientai:
- Kiaušinių tryniai – 4 vnt;
- graikiško jogurto – 400 g;
- cukraus – 80 g;
- kukurūzų krakmolo – 50 g;
- rauginimo medžiaga – 2 g;
- kiaušinių baltymai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, graikišką jogurtą, 40 g cukraus pudros ir kukurūzų krakmolą su raugu, išmaišykite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus su druska, vanile ir cukrumi išplakite iki sodrių, stabilių putų
. Pamažu dalimis į putas sudėkite tešlą, atsargiai maišydami mentele. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į jį tešlą.
Padėkite kepimo formą ant kepimo skardos ir ant dugno užpilkite verdančio vandens. Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Belieka pyragą apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Gaunasi labai minkštas ir švelnus biskvitas, į kurį galima įpilti kremo.
