Sekite mus Facebook'e!
Kotletai yra visiems nuo vaikystės pažįstamas patiekalas. Nuo mažens esame įpratę, kad mama pietums ar vakarienei ruošia garnyrą su jais. Dabar yra daugybė receptų, kurie šį produktą padaro gardesnį ir įdomesnį. Pavyzdžiui, kotletai „Julienne” yra labai švelnūs, sotūs, skanūs ir tiesiog tirpsta burnoje.
Kotletus galima patiekti su įvairiais garnyrais – grikiais, troškiniu, bulvių koše, troškintais kopūstais, spagečiais, makaronais. Jie ne tik papildys pagrindinį patiekalą, bet ir ilgam suteiks sotumo jausmą. Pabandykime kartu pasigaminti gardžių grybų kotletų.
Grybų kotletų „Julienne” ingredientai:
- grybai – 400 g;
- sūris – 200 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- majonezas – 2 šaukštai;
- miltai – 3-4 valg. šaukštai;
- šiek tiek muskato riešuto;
- baziliko, pipirų ir druskos – pagal skonį;
- žolelės.
Grybų kotletų „Julienne” paruošimas:
Iš pradžių sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Tada į dubenį įmuškite tris kiaušinius, išmaišykite, pasiųskite prie sūrio. Jei kiaušiniai dideli, užtenka dviejų vienetų. Čia pat siunčiame du valgomuosius šaukštus majonezo. Šį dubenėlį atidedame į šalį
. Kitas žingsnis – supjaustyti daržoves. Svogūnus reikia supjaustyti smulkiai, kuo smulkiau. Tada pereiname prie grybų. Jie taip pat supjaustomi nedideliais kubeliais, kad būtų patogu suformuoti kotletukus.
Dabar atskirai apkepame svogūną, o po jo – grybus
.
Apkepę paruoštus ingredientus siunčiame į dubenį. Tą patį padarykite ir su grybais. Tada įberkite žolelių, sausų bazilikų, druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Taip pat įberkite muskato riešuto.
Kruopščiai išmaišykite, kol gausite vientisą faršą. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus.
Aptepkite faršą ir šaukštu suformuokite kotletus. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Dabar mėgaukitės skaniais kotletukais.
Juos galite patiekti su garnyru arba naudoti kaip užkandį. Bet kuriuo atveju bus labai skanu!
