Sekite mus Facebook'e!
Pyragų istorija visame pasaulyje yra gana plati ir turtinga. Žmonės nuolat eksperimentuoja su tešla ir įdarais, bandydami sugalvoti naujų šio pyrago receptų.
Visos šalys turi savo nacionalinio pyrago kepimo algoritmą
.
Iš saldžiųjų, pavyzdžiui, labiausiai paplitęs obuolių pyragas. Ši vaisių rūšis augo visoje Europoje, todėl nenuostabu, kad virėjai ėmė jos dėti į kepinius.
Tačiau istorikai teigia, kad iš pradžių į pyragus nebuvo dedama jokių įdarų. Tai buvo tiesiog bandelių duona, tikriausiai saldi
. Paruoškime arbatos ceremonijai skanų ir paprastą pyragą be jokio įdaro.
Pyrago ingredientai:
- Miltai – 180 g;
- citrinos sulčių – 2 valg;
- manų kruopų – 180 g;
- vandens – 80 ml;
- cukraus – 260 g;
- raugas – 2 šaukšteliai;
- kokosų drožlės – 180 g;
- vištienos kiaušinis – vnt;
- kefyras – 180 ml;
- augalinis aliejus – 180 ml.
Pyrago gaminimas:
Sumaišykite birius produktus: 180 g granuliuoto cukraus, miltus, manų kruopas, kokoso drožles ir raugą. Į birius produktus įmuškite kiaušinį, kefyrą ir augalinį aliejų. Užminkykite vientisą, lipnią ir ne tirštą tešlą
. 20×30 cm kepimo formą, iš anksto išteptą sviestu, išpilkite tešlą.
Tolygiai paskirstykite tešlą ant paviršiaus ir siųskite į orkaitę.
Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių, pyragą kepkite 25-35 minutes. Tuo tarpu puode sumaišykite cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Skystį virkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes, nuolat maišydami.
Paruoštą pyragą supjaustykite rombais, neišimdami jų iš formos. Pyrago paviršių aptepkite saldžiuoju citrinų skysčiu.
Belieka pyragą apibarstyti kokoso drožlėmis ir patiekti.
Puikus pyrago variantas, jei aplink neturite vaisių.
