Sekite mus Facebook'e!
Pomidorų kilmės istorija prasidėjo dabartinėje Lotynų Amerikoje. Pirmosios žinios apie pomidorus kaip maisto produktą randamos XVI a. pradžioje. Į Europą
pomidorai
atkeliavo XVI a. viduryje, iš pradžių į Ispaniją, vėliau į Prancūziją, Italiją ir kitas Europos šalis.
XVIII a. pomidorai pasirodė Rytų Europoje ir iš pradžių buvo auginami kaip dekoratyviniai augalai. Ilgą laiką pomidorai buvo laikomi nuodingais ir nevalgomais, tačiau palaipsniui jie išpopuliarėjo ir buvo pradėti naudoti kulinarijoje.
Šiandien pomidorai yra viena svarbiausių daržovių pasaulyje, iš kurios gaminami įvairūs patiekalai.
Papasakosime, kaip pasigaminti užkandį iš pomidorų
.
Ingredientai: pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai:
- Pomidorai – 900 g;
- alyvuogių aliejaus – 50 ml;
- 9 % acto – 25 ml;
- vanduo – 30 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 3 šaukšteliai;
- pipirų – 1 vnt;
- aitriosios paprikos – 1/2 vnt;
- česnako – 6 skiltelės;
- krapų – saujelė;
- petražolių – saujelė.
Pomidorų užkandžio paruošimas:
Sumaišykite alyvuogių aliejų ir actą nedideliame dubenėlyje, įpilkite vandens, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite. Nuluptas paprikas smulkiai sutarkuokite, taip pašalindami jų odelę.
Aitriąsias paprikas nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pridėkite prie saldžiųjų paprikų
.
Į paprikas įspauskite česnaką. Krapus ir petražoles susmulkinkite atskirame dubenyje
. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir ⅓ jų sudėkite į gilios salotinės dugną. Ant pomidorų sudėkite paprikų masę, apibarstykite ją žolelėmis, užpilkite padažu.
Žolelių sluoksnį uždenkite antrąja pomidorų dalimi, pakartokite paprikų, žolelių ir padažo sluoksnių tvarką. Taip suformuokite tris užkandžio sluoksnius, nuneškite į šaldytuvą porai valandų.
Prieš dėdami užkandį į šaldytuvą nepamirškite jo uždengti dangčiu.
Gausite atšaldytą sultingą pomidorų užkandį.
