Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausias receptas su bulvėmis. Šeima prašo gaminti kas antrą dieną: vakarienė per 15 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Galima daryti prielaidą, kad apkepas atsirado tada, kai žmonės suprato, kad bulvių gumbus galima naudoti maistui gaminti.

Bulvių apkepas – tai patiekalas, gaminamas iš sluoksniais sudėliotų pjaustytų bulvių ir užpilamas kiaušinių ir pieno arba grietinėlės mišiniu. Į troškinį taip pat galima dėti mėsos, žuvies, grybų ar daržovių. Patiekalas kepamas orkaitėje, kol įgauna auksinę plutelę

. NVS šalyse bulvių apkepas gaminamas nuo seno. Šis patiekalas buvo populiarus tarp valstiečių ir darbininkų, nes buvo sotus ir lengvai transportuojamas. Bulvių troškinį pasiimdavo su savimi į kelionę arba į darbą. Šiandien bulvių troškinys išlieka populiarus patiekalas, kuris gaminamas daugelyje pasaulio šalių.

Bulvių apkepo ingredientai:

  • Bulvės – 5 vnt;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • Paprikos – žiupsnelis;
  • džiovintų česnakų – žiupsnelis;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 200 g;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • Vyšniniai pomidorai;
  • Medžioklinė dešra;
  • Sūris – 100 g;
  • petražolių – ryšulėlis.

Bulvių apkepo paruošimas:

Bulves nulupkite, supjaustykite plonomis plokštelėmis ir išdėliokite kepimo formoje, pasūdykite. Bulves taip pat pabarstykite juodaisiais pipirais, paprikomis, džiovintu česnaku, užpilkite alyvuogių aliejumi.

Rekomenduojame:  Kalnas gardžių kotletų, pagamintų iš 200 g maltos mėsos. Gelbstintis receptas sunkiems laikams

Самый вкусный рецепт с картошкой. Семья просит готовить через день: ужин за 15 минут

Sumaišykite prieskonius su bulvėmis ir kepkite jas 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, sumaišykite su grietine

. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, vyšninius pomidorus supjaustykite, sudėkite į kiaušinių ir grietinės mišinį, išmaišykite.

Самый вкусный рецепт с картошкой. Семья просит готовить через день: ужин за 15 минут

Plonomis plokštelėmis supjaustykite medžioklinę dešrą, sūrį sutarkuokite stambia tarka

. Iškeptas bulves užpilkite kiaušinių, grietinės ir daržovių mišiniu. Ant šio sluoksnio sudėkite medžioklinių dešrelių, pabarstykite sūriu.

Самый вкусный рецепт с картошкой. Семья просит готовить через день: ужин за 15 минут

Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Самый вкусный рецепт с картошкой. Семья просит готовить через день: ужин за 15 минут

Rezultatas – turime paprastą bulvių patiekalą. Tai geras vakarienės variantas, kurį galima paruošti gana greitai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *