Sekite mus Facebook'e!
Pyragų kepimas – sudėtinga ir kruopšti užduotis. Taip galvoja virėjai, kurie nežino, kad yra paprastų naminių pyragų receptų. Tiesa ta, kad daugelis konditerių supranta, jog ne visi žmonės gali pakartoti savo desertus namuose. Todėl XX a. vienas prancūzų konditeris parašė knygą su naminių desertų receptais
. Šiuos naminius tortus iš minimalių ingredientų galėtų pasigaminti bet kuri namų šeimininkė. Knygoje nebuvo jokių sudėtingų veiksmų ir brangių produktų, todėl konditerijos knyga išpopuliarėjo visoje šalyje.
Dabar paprastų pyragų receptų galima rasti internete. Parodysime, kaip pasigaminti vieną iš paprastų tortų.
Torto ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 660 g;
- grietinė – 1,5 kg;
- miltai – 840 g;
- raugas – 4 šaukšteliai;
- abrikosai – 300 g;
- džiovintos slyvos – 300 g;
- sultenių – 300 g.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite 300 g cukraus granulių ir plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į masę
supilkite
500 g grietinės, išmaišykite
. ½ miltų supilkite į masę, suberkite kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Į tešlą supilkite likusius miltus ir užminkykite tirštą, minkštą ir elastingą tešlą
. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą
.
Sultenes, abrikosus ir džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti.
Abrikosus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą
.
Į abrikosus įberkite šaukštą cukraus ir sutrinkite iki tyrės
. Tą patį padarykite su džiovintomis slyvomis ir sultonėmis, masę perdėkite į atskirus dubenis
.
Padalykite tešlą į 6 dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir iškočiokite plonu sluoksniu.
Sluoksnį patepkite abrikosų mišiniu, paskleiskite tolygų sluoksnį ir susukite tešlą į ritinį. Antrąjį sluoksnį aptepkite džiovintomis slyvomis, o trečiąjį – sultenėmis.
Suvyniokite sluoksnius į ritinėlius su įdaru viduje. Tą patį padarykite su likusiais trimis sluoksniais ir likusiu įdaru. Gausite 6 suktinukus
. Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Kiekvieną suktinuką padalykite į mažus 4-5 cm ilgio ritinėlius
. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su 350 g cukraus, išplakite mikseriu. Tešlos formos dugną ištepkite grietine, ant jo vertikaliai išdėliokite suktinukus, pakaitomis dėliodami įdarus
. Sluoksnį suktinukų stipriai
ištepkite
grietine, vėl taip pat išdėliokite suktinukus.
Šį sluoksnį užtepkite likusia grietinėlės dalimi, palikite tortą kambario temperatūroje 2 val.
Tada perkelkite tortą į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms.
Paruoštą tortą papuoškite likusiu kremu, smulkintais riešutais ir šokoladiniu glajumi.
