Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausias pyragas. Mano vyras ir vaikai nuolat prašo jį pagaminti: tortas kiekvienai progai.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragų kepimas – sudėtinga ir kruopšti užduotis. Taip galvoja virėjai, kurie nežino, kad yra paprastų naminių pyragų receptų. Tiesa ta, kad daugelis konditerių supranta, jog ne visi žmonės gali pakartoti savo desertus namuose. Todėl XX a. vienas prancūzų konditeris parašė knygą su naminių desertų receptais

. Šiuos naminius tortus iš minimalių ingredientų galėtų pasigaminti bet kuri namų šeimininkė. Knygoje nebuvo jokių sudėtingų veiksmų ir brangių produktų, todėl konditerijos knyga išpopuliarėjo visoje šalyje.

Dabar paprastų pyragų receptų galima rasti internete. Parodysime, kaip pasigaminti vieną iš paprastų tortų.

Torto ingredientai: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 660 g;
  • grietinė – 1,5 kg;
  • miltai – 840 g;
  • raugas – 4 šaukšteliai;
  • abrikosai – 300 g;
  • džiovintos slyvos – 300 g;
  • sultenių – 300 g.

Pyrago paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite 300 g cukraus granulių ir plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į masę

supilkite

500 g grietinės, išmaišykite

. ½ miltų supilkite į masę, suberkite kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Į tešlą supilkite likusius miltus ir užminkykite tirštą, minkštą ir elastingą tešlą

Rekomenduojame:  Skanūs pyragaičiai su Vengrijos prieskoniu

. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą

.

Sultenes, abrikosus ir džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti.

Abrikosus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą

.

Į abrikosus įberkite šaukštą cukraus ir sutrinkite iki tyrės

. Tą patį padarykite su džiovintomis slyvomis ir sultonėmis, masę perdėkite į atskirus dubenis

.

Padalykite tešlą į 6 dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir iškočiokite plonu sluoksniu.

Самый вкусный торт. Муж и дети просят готовить его постоянно: торт на любой случай

Sluoksnį patepkite abrikosų mišiniu, paskleiskite tolygų sluoksnį ir susukite tešlą į ritinį. Antrąjį sluoksnį aptepkite džiovintomis slyvomis, o trečiąjį – sultenėmis.

Самый вкусный торт. Муж и дети просят готовить его постоянно: торт на любой случай

Suvyniokite sluoksnius į ritinėlius su įdaru viduje. Tą patį padarykite su likusiais trimis sluoksniais ir likusiu įdaru. Gausite 6 suktinukus

. Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Самый вкусный торт. Муж и дети просят готовить его постоянно: торт на любой случай

Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Kiekvieną suktinuką padalykite į mažus 4-5 cm ilgio ritinėlius

. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su 350 g cukraus, išplakite mikseriu. Tešlos formos dugną ištepkite grietine, ant jo vertikaliai išdėliokite suktinukus, pakaitomis dėliodami įdarus

. Sluoksnį suktinukų stipriai

ištepkite

grietine, vėl taip pat išdėliokite suktinukus.

Rekomenduojame:  Tobulo kvapo salotos iš įprastų produktų

Самый вкусный торт. Муж и дети просят готовить его постоянно: торт на любой случай

Šį sluoksnį užtepkite likusia grietinėlės dalimi, palikite tortą kambario temperatūroje 2 val.

Tada perkelkite tortą į šaldytuvą mažiausiai 8 valandoms.

Самый вкусный торт. Муж и дети просят готовить его постоянно: торт на любой случай

Paruoštą tortą papuoškite likusiu kremu, smulkintais riešutais ir šokoladiniu glajumi.

Самый вкусный торт. Муж и дети просят готовить его постоянно: торт на любой случай

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *