Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausias medaus vyniotinis. Saldus desertas bet kokiai šventei

Medaus vyniotinis – išskirtinis ir aromatingas desertinis patiekalas, išpopuliarėjęs Rusijos ir Rytų Europos virtuvėje. Šis desertas – tai iš medaus ir kiaušinių paruošta plona pluta, kuri vėliau kruopščiai susukama į ritinėlį su įvairiais įdarais.

Medaus ritinėlio istorija siekia senovės laikus, kai medus buvo laikomas saldumo ir gausos simboliu

.

Rusų tradicijose medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip natūralus saldiklis įvairiems kulinariniams kūriniams gaminti.

Medaus vyniotinio receptai buvo perduodami iš kartos į kartą, ir šiandien yra daugybė šio deserto variantų, kurių kiekvienas pasižymi savitomis savybėmis.

Kruopų ingredientai:

  • Medus – 150 g;
  • miltai – 150 g;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • Cukrus – 50 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Augalinis aliejus – 50 ml.

Kremo ingredientai:

  • Sviestas – 200 g;
  • kondensuotas pienas – 380 g;
  • Žemės riešutai – 50 g;
  • Virtas sutirštintas pienas – 150 g;
  • Kokosų drožlės – 20 g.

Medaus vyniotinio paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi ir 2-3 min. plakite mikseriu. Į mišinį supilkite medų ir augalinį aliejų, toliau plakite, kol komponentai susijungs.

Į mišinį supilkite miltus ir sodą, išminkykite tirštą vientisą tešlą

.

Kepimo

skardą išklokite pergamentu ir supilkite į ją tešlą, paskirstydami ją po visą paviršių

. 180 laipsnių temperatūroje kepkite vyniotinį 11 minučių. Kremui išsukite sviestą, į jį pamažu supilkite kondensuotą pieną

. Pašalinkite nelygius pyrago kraštus, iš atraižų padarykite pabarstukus

.

Aptepkite plutą kremu, apibarstykite žemės riešutais ir aptepkite paviršių virintu kondensuotu pienu

. Suvyniokite įdarą į ritinį, palikite taip, susukite į pergamentą ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Kokosų drožles galite sumaišyti su likusiu kremu ir šiuo mišiniu padengti suktinuką.

Gaunasi skanus vyniotinis, panašus į „Medovik”. Šis saldus desertas patiks visiems svečiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *