Sekite mus Facebook'e!
Pica – visame pasaulyje mėgstamas patiekalas. Tai apvali plokščia duona su įvairiais priedais: mėsa, dešra, jūros gėrybėmis, daržovėmis ir, žinoma, sūriu.
Picos istorija siekia kelis tūkstantmečius
.
Manoma, kad ji atsirado Senovės Egipte ir Senovės Graikijoje. Tačiau šio patiekalo receptą beveik iki tobulumo ištobulino italų picaiolos. Šiandien yra daugybė picų receptų, kurie skiriasi tešla, padažais ir įdarais
. Pica gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir užkandis
.
Ją galima užsisakyti į namus arba pasigaminti patiems. Tai puikus pasirinkimas draugiškam vakarėliui, šeimos vakarienei ar greitam užkandžiui.
Sudedamosios dalys:
- 5 % varškės – 600 g;
- miltai – 80 g;
- raugas – ½ šaukštelio;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė;
- kečupas.
Picos paruošimas:
Į dubenį su varške supilkite miltus ir kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išplakite panardinamuoju mikseriu. Vienalytę masę palikite 15-20 min. kambario temperatūroje.
Tada ant pergamentu išklotos kepimo skardos išdėliokite nedideles tortilijas. Suformuokite picos tešlą su plačiu įdubimu
. Sumaišykite grietinę su kečupu, gautu mišiniu ištepkite kiekvieno plokštainio apačią. Kaip priedus galite naudoti produktus pagal pageidavimą: sūrį, dešrą, šoninę, agurkus, pomidorus.
Picą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Gaunasi gana sveika pica iš paprasčiausių produktų. Šis receptas padaromas greitai, o gaunasi ne mažiau skani nei klasikinė pica.
