Sekite mus Facebook'e!
Prancūziška mėsa – populiarus patiekalas, tapęs sovietinės virtuvės simboliu ir vis dar užimantis vietą ant šventinių stalų bei kasdienėje virtuvėje. Nepaisant pavadinimo, šis patiekalas nėra tiesiogiai susijęs su prancūzų virtuve, o veikiau yra tradicinių mėsos troškinių, aptinkamų įvairiose kulinarinėse tradicijose, atmaina.
Yra daug versijų apie patiekalo kilmę ir jo pavadinimą
.
Viena iš hipotezių yra ta, kad jo receptas galėjo atsirasti Rusijoje XX a. septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje, kai prancūzų virtuvė išpopuliarėjo tarp gurmanų, taip pat sovietiniuose restoranuose.
Tačiau kad ir kaip ten būtų, receptas buvo pagrįstas paprastais, bet kuriuose namuose prieinamais ingredientais, todėl jį pamėgo daugelis šeimininkių.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiauliena – 1 kg;
- Pomidorų padažas – 3 šaukštai;
- Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- Vyšniniai pomidorai – 8 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- grietinė – 4 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kietasis sūris – 130 g;
- Provanso žolelės.
Prancūziško stiliaus mėsos paruošimas:
Supjaustykite kiaulieną 1-2 cm storio griežinėliais. Išdėliokite kepsnelius ir lengvai juos išmuškite specialiu plaktuvu
. Sumaišykite kepsnelius su garstyčiomis, pomidorų padažu, juodaisiais pipirais pagal skonį, 1 valgomuoju šaukštu majonezo. Palikite kiaulieną marinuotis 6 val.
Pomidorus supjaustykite lėkštėmis, svogūnus smulkiai supjaustykite. Ant kiekvieno marinuoto kepsnio uždėkite pomidorų ir svogūnų. Atskirai sumaišykite grietinę su majonezu, provanso žolelėmis, juodaisiais pipirais, druska, į padažą įtrinkite 100 g sūrio.
Padažu aptepkite kepsnių daržovių viršų.
Ant padažo užbarstykite likusį sūrį, kepkite mėsą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Gausite gardų patiekalą, kuris puikiai tiks šventinei vakarienei. Prancūziško stiliaus mėsa laikoma amžina daugelio šeimų klasika.
