Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausi varškės sausainiai. Paprastas receptas be maišytuvo: puikiai tinka arbatai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai yra vienas mėgstamiausių skanėstų visame pasaulyje. Su šiuo desertu siejama daugybė nuostabių įvykių

. Sausainiai buvo žinomi dar Senovės Egipte. Jie buvo gaminami iš medaus, sviesto ir miltų mišinio.
Viduramžiais sausainiai išpopuliarėjo Europoje. Viduramžių desertų receptuose be cukraus ir medaus dažnai galima rasti prieskonių.

NVS šalyse sausainiai atsirado XVIII a. Jie buvo atvežti iš Olandijos ir vadinosi „koffee”.

Dabar yra daug įvairių sausainių rūšių. Išsikepkime naminių paprastų sausainių arbatai.

Sausainių ingredientai:

  • Miltai – 250 g;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 100 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • sviestas – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • varškė – 200 g;
  • sultenių – 100 g.

Biskvito paruošimas:

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, 80 g cukraus ir druska. Į birius produktus sudėkite šaltą sviestą ir trinkite rankomis, kol pasidarys trupiniai

. Tešloje padarykite įdubimą, supilkite didžiąją dalį plakto kiaušinio. Į tešlą sudėkite varškę ir kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi minkšta ir lipni tešla.

Самое вкусное творожное печенье. Простой рецепт без миксера: идеально к чаю

Į tešlą supilkite sultenes ir išmaišykite. Pabarstykite stalą miltais ir kočėlu iškočiokite ne storesnę kaip cm storio tešlą. Aptepkite likusiu kiaušiniu ir apibarstykite cukrumi.

Rekomenduojame:  Švelnūs sausainiai su citrinų ir riešutų įdaru. Receptas su kefyru

Самое вкусное творожное печенье. Простой рецепт без миксера: идеально к чаю

Tešlą supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

Самое вкусное творожное печенье. Простой рецепт без миксера: идеально к чаю

Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Самое вкусное творожное печенье. Простой рецепт без миксера: идеально к чаю

Vietoj sultenių galima naudoti kitus įdarus, pavyzdžiui, riešutus arba šokoladą. Gausite paprastą ir skanų sausainį arbatai.

Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *