Sekite mus Facebook'e!
Pyragai yra vienas universaliausių patiekalų, kokį tik galite sugalvoti. Jis gali jus ilgam pasotinti. Pyragų privalumas yra ir jų mobilumas. Tai reiškia, kad pyragus galite pasiimti su savimi į kelionę ir į darbą.
Kepinių universalumas slypi galimybėje paruošti pyragus su beveik bet kokiu įdaru. Yra ir mėsos, ir daržovių pyragų. Be to, pyragas gali tapti desertu, jei jį gaminsite su vaisiais. Pyragai
būna ne tik mėsiški, bet ir vegetariški, liesi.
Papasakosime, kaip paruošti paprastus bulvių pyragus
.
Bulvių pyragų tešlos ingredientai:
- Varškė – 180 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 4 šaukštai. litrai;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- raugo – šaukštelis;
- augalinio aliejaus – 2 valg. š;
- miltai – 300 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- bulvės – 700 g;
- sviestas – 30 g;
- pienas – 50 ml;
- kiaušinis – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- svogūnas – vnt.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su varške įmuškite kiaušinius, varškę išmaišykite iki vientisos masės. Į varškės masę sudėkite grietinę, cukrų, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite
. Į masę supilkite augalinį aliejų, dar kartą
išmaišykite
. Į varškės mišinį supilkite miltus, tešlą minkykite 4 minutes. Suformuotą tešlą uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Norėdami paruošti įdarą, išvirkite bulves, nulupkite jas ir sudėkite į dubenį.
Bulvėse ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir išminkykite iki košės
. Į bulves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite iki vientisos masės. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje aliejuje
, sudėkite pakepintus svogūnus į bulvių košę, išmaišykite.
Padalykite tešlą į 12 dalių, suformuokite kolobokus.
Pirštais ištempkite kolobokėlius į nedidelius apvalius pyragėlius. Į plokštainį įdėkite šaukštą įdaro ir užspauskite jį tešlos viduje.
Apverskite pyragą siūle į apačią ir šiek tiek paminkykite, kad būtų plokštesnis
. Tokiu pat būdu sukurkite likusius pyragus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į ją pyragėlius siūle žemyn. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių apskrus.
Iškepę uždėkite paplotėlius ant popierinio rankšluosčio. Taip riebalų perteklius greičiau nubėgs nuo paplotėlių.
