Sekite mus Facebook'e!
Ikrai kaip delikatesas naudojami jau gana seniai. Senovės Egipte žuvų ikrai nebuvo laikomi prestižiniu maistu. Juos valgė net žvejai ir medžiotojai. Ant faraono stalo ikrai buvo reti, nes imperatoriai mieliau ragaudavo įdomesnių patiekalų.
Finikiečiai sugalvojo, kaip sūdyti ikrus
.
Tik XIX a. ikrai tapo elitiniais ir brangiais. Prieš tai žuvų atliekos buvo kepamos, sūdomos ir patiekiamos su košėmis bei kitais garnyrais. Tada brangiais buvo laikomi ne raudonieji ar juodieji, o gintariniai lydekų ikrai
. Dabar gana sunku rasti netikrų ikrų. Todėl siūlome juos pasigaminti patiems iš silkės.
Silkės ikrų ingredientai:
- Silkės filė – 500 g;
- žiobrių ikrai – skardinė;
- lydytas sūris – 4 vnt;
- morkos – 4 vnt;
- sviestas – 400 g.
Silkės ikrų paruošimas:
Iš anksto nuvalytas morkas išvirkite iki virimo ir atvėsinkite
. Daržovę susmulkinkite mėsmale, panašiai tą patį padarykite su silkės filė
. Iš anksto į šaldiklį sudėtas sviestas taip pat perleidžiamas per mažas mėsmalės skylutes
.
Su sūriu atliekame panašius veiksmus.
Visus sumaltus komponentus, išskyrus morkas, sumaišome viename dubenyje. Į masę sudedame ikrus ir gerai išmaišome sudedamąsias dalis. Į
masę sudedame morkas ir vėl išmaišome.
Belieka tik silkės ikrus užtepti ant tartalečių arba duonos riekelių.
Šį užkandį papuoškite žolelėmis ir alyvuogėmis.
