Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniau nei įprasti čeburekai. Yantyky su malta mėsa: minkštas ir sultingas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Yantyk” – ne vienintelis šio kepinio pavadinimas. Įvairiuose regionuose yantyk taip pat vadinamas youg’yz yantyk ir ayaklyk-chiberek. Kaip galima suprasti iš antrojo pavadinimo, yantyk yra patiekalas, panašus į cheburek.

Yantyk gaminamas iš jautienos arba avienos mėsos, pridedant aštrių prieskonių

.

Pagrindinis skirtumas nuo čebureko yra tas, kad yantyk gaminamas be riebalų pertekliaus. Taigi yantyk yra sveikesnis už cheburek

. Pasigaminkime šį totorių virtuvės patiekalą namuose.

Jantyk ingredientai:

  • Miltai – 340 g;
  • Druska – šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 valg;
  • Verdantis vanduo – 200 ml;
  • Įdaras – 400 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Sviestas – 40 g.

Yantik paruošimas:

Į dubenį supilkite miltus ir ½ šaukštelio druskos, įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite komponentus. Į miltų mišinį supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite

. Kai tešla atvės, pradėkite ją minkyti rankomis, kol susidarys gumulas. Išminkytą tešlą palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų, uždenkite dangčiu ar kitais indais

. Svogūną pertrinkite per mėsmalę, sumaišykite su malta mėsa, druska. Ištirpinkite sviestą, supilkite į maltą mėsą ir gerai išmaišykite.

Rekomenduojame:  Jį galite naudoti kaip užtepėlę. Naujos salotos "Kuzmich" - paprastas ir skanus receptas kiekvienai dienai

Вкуснее, чем обычные чебуреки. Янтыки с фаршем: мягкие и сочные

Jei maltiniuose yra daug riebalų, sviesto dėti nereikia.

Į faršą pagal skonį įberkite prieskonių

. Tešlą padalykite į 10 vienodų dalių, suformuokite ritinėlius. Suktinukus palikite po rankšluosčiu 5 minutėms pailsėti. Maltą mėsą

padalykite į 10 vienodų dalių.

Вкуснее, чем обычные чебуреки. Янтыки с фаршем: мягкие и сочные

Suktinukus kočėlu iškočiokite į plonus apvalius pyragėlius. Ant ½ kiekvieno plokštainio užtepkite įdaro.

Вкуснее, чем обычные чебуреки. Янтыки с фаршем: мягкие и сочные

Uždenkite įdarą kita puse duonos plokštainio ir užspauskite kraštus. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite ant jos abi jankų puseles. Kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes.

Вкуснее, чем обычные чебуреки. Янтыки с фаршем: мягкие и сочные

Iškepusius jantukus aptepkite sviestu ir uždenkite dangčiu.

Вкуснее, чем обычные чебуреки. Янтыки с фаршем: мягкие и сочные

Gausite minkštus, sultingus jantykus, kurie yra sveikesni už čeburekus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *