Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniau nei baklava. Traškūs ritinėliai su riešutais: viskas gaminama paprastai iš pačių prieinamiausių produktų.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Riešutų kepinys – aromatingas ir sotus kepinys, kurio sunku nemėgti. Švelni tešla ir sodrus riešutų įdaras sukuria daugeliui nuo vaikystės pažįstamą naminį skonį. Toks kepinys tinka ir rytinei arbatai, ir svečiams vaišinti – jis ir paprastas, ir tikrai šventiškas.

Tokie suktinukai ypač populiarūs Rytų Europos virtuvėje, kur jie dažnai patiekiami švenčių, šeimos pietų ar svečių proga. Yra daugybė variantų: su graikiniais, lazdyno, migdolų riešutais, medumi, džiovintais vaisiais ar šokoladu.

Papasakosime, kaip paruošti riešutų vyniotinį

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • Sviestas – 200 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • Kefyras – 200 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • raugas – 10 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Riešutai – 300 g;
  • sultenės – 200 g;
  • Cukrus – 200 g;
  • Sviestas – 50 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • Baltymai – 2 vnt;
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • Pienas – 1 valgomasis šaukštas

Riešutų kepinio paruošimas:

Miltus persijokite, sumaišykite su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Į miltus įtrinti šaltą sviestą, sumalti į trupinius

Rekomenduojame:  Tortas 3 puodeliai: be svarstyklių ir maišytuvo. Receptas nereikalauja mirkymo

, sviesto trupiniuose padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį, supilti kefyrą. Greitai išminkykite tešlą, kad sviestas nespėtų ištirpti viduje.

Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir lengvai iškočiokite kočėlu į stačiakampį. Sulenkite stačiakampį į kvadratą ir vėl iškočiokite kočėlu, veiksmus pakartokite 2-3 kartus.

30 minučių palikite tešlą celofane šaldytuve. Tuo tarpu įdarui sausoje keptuvėje lengvai paskrudinkite riešutus, tada juos ne per smulkiai sutrinkite.

Baltymus sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą. Į mišinį supilkite smulkintus riešutus ir sultenes ir gerai išmaišykite

. Tešlą padalykite į 4 vienodus gabalėlius, kiekvieną iš jų iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu. Ant kiekvieno

ritinėlio

krašto dėkite dalį įdaro ir apvyniokite jį tešla.

Visus ritinėlius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Padarykite kryžminius įpjovimus, palikdami maždaug 3-4 cm tarpus.

Suktinukus aptepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 min.

Вкуснее, чем пахлава. Хрустящие рулеты с орехами: готовится все просто из самых доступных продуктов

Iškepusius suktinukus rekomenduojama supjaustyti porcijomis.

Вкуснее, чем пахлава. Хрустящие рулеты с орехами: готовится все просто из самых доступных продуктов

Suktinukus galima laikyti šaldytuve po celofanu ilgiau nei 7 dienas.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *