Sekite mus Facebook'e!
Varškės desertai kasmet tampa vis populiaresni. Šią teigiamą statistiką tikriausiai lemia tai, kad žmonės ėmė atidžiau rūpintis savo mityba. Daug geriau valgyti varškės gaminius, o ne kenksmingus kepinius abejotinose kepyklose ir parduotuvėse.
Dėl šios priežasties konditeriai daugiausia dėmesio skiria varškės desertams
.
Paprastai tai būna varškės pyragaičiai ir želė. Tačiau kartais būna desertų, kurie yra ryškesni ir skanesni. Verta papasakoti apie vieną iš tokių varškės desertų.
Varškės deserto ingredientai:
- Varškė – 600 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- cukrus – 130 g;
- grietinė – 200 g;
- pieno – 200 ml;
- manų kruopos – 60 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – 8 g;
- vyšnios – 120 g;
- pistacijos – 30 g.
Varškės deserto paruošimas:
Sumaišykite varškę su cukrumi ir vanile, druska, manų kruopomis. Į mišinį įmaišykite grietinę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną
. Panardinamuoju maišytuvu išplakite varškės masę iki kreminės konsistencijos. 24×11 cm formą ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais.
Supilkite tešlą į formą, ant paviršiaus išdėliokite vyšnias ir
deserto viršų pabarstykite pistacijų trupiniais
.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.
Palikite desertą atvėsti apie pusvalandį.
Vietoj vyšnių ir pistacijų galite naudoti kitus vaisius, uogas ir riešutus.
