Sekite mus Facebook'e!
Pyragas su virintu sutirštintu pienu yra tikra namų virtuvės klasika, daugeliui pažįstama nuo vaikystės. Pagrindinis jo ingredientas – virtas sutirštintas pienas – suteikia desertui sodrų karamelės skonį, minkštą tekstūrą ir gilų saldų aromatą.
Kremas, kurio pagrindą sudaro virtas sutirštintas pienas, dažnai su sviesto ar grietinės priedais, padaro kiekvieną gabalėlį švelnų ir tirpstantį burnoje. Šis skanėstas idealiai tinka jaukiems šeimos arbatos vakarėliams ir šventėms, nes jame dera gaminimo paprastumas, ingredientų prieinamumas ir turtingas skonis, sukeliantis šiltus prisiminimus.
Papasakosime, kaip paruošti tortą su virintu sutirštintu pienu
.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- cukraus – 150 g;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- miltai – 130 g;
- kakava – 40 g;
- raugas – 8 g.
Kremo ingredientai:
- grietinėlė 33 % – 300 g;
- varškės – 150 g;
- virtas sutirštintas pienas – 350 g.
Pyrago su virintu sutirštintu pienu paruošimas:
Biskvitui paruošti atskirkite trynius nuo baltymų, į baltymus įberkite druskos. Baltymus išplakite mikseriu iki sodrių putų, pamažu supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų.
Baltymus išplakite iki stabilių viršūnių, atskirai išplakite trynius, į juos supilkite augalinį aliejų.
Į kiaušinių masę persijokite miltus, kepimo miltelius, kepimo miltelius, kepimo miltelius ir kakavą, išminkykite sausainių tešlą
.
Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos, tolygiai paskleiskite ją ant paviršiaus ir
kepkite biskvitą 170 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Pašalinkite nelygius biskvito kraštus ir padalykite į du vienodus biskvitus.
Kremui išplakite grietinėlę ir atskirai suplakite varškę su saldintu sutirštintu pienu. Į plaktą grietinėlę supilkite varškę ir sutirštintą pieną, išmaišykite.
Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį. Kiekvieną pyragą pamirkykite piene, aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito
. Kremu
aptepkite
pyragų šonus ir viršų
.
Likusius tortus susmulkinkite blenderiu ir trupiniais apibarstykite torto viršų ir šonus.
Ant torto viršaus taip pat galite padaryti gėlytes naudodami specialų konditerinį antgalį. Iškepusį tortą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
