Sekite mus Facebook'e!
Šiuolaikiniam žmogui obuolių pyragas yra įprastas kepinys. Pyragai su šiuo įdaru ruošiami visur. Kepinių su obuoliais rasite bet kurioje kepyklėlėje ir maisto prekių parduotuvėje. Todėl obuolių pyragai mums nėra naujovė
. Iš tikrųjų obuolių pyragai žmonijai žinomi jau labai seniai. Pirmasis receptas buvo užrašytas XII a. vienam Anglijos karaliui. Taigi, dar prieš tai žmonės jau žinojo, kaip paruošti šį pyragą, ir praktikavo daugybę skirtingų receptų.
Sukurkime puikų obuolių pyragą namuose iš minimalių produktų.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Obuoliai – 5 vnt;
- graikiniai riešutai – 50 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 180 g;
- vanilino – 1 g;
- grietinė – 200 g;
- miltai – 120 g;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Obuolių pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir kruopščiai išmaišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į mišinį supilkite grietinę, vaniliną ir druską, ingredientus išmaišykite
. Sudėkite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių masę ir užminkykite vientisą tešlą. Nulupkite obuolius nuo sėklalizdžių ir supjaustykite nedideliais kubeliais
. Kepimo indą išklokite pergamentu, ant dugno dėkite ⅔ tešlos, paskleiskite ją paviršiuje.
Ant tešlos paskleiskite tolygų obuolių sluoksnį.
Graikinius riešutus susmulkinkite iki stambių trupinių, pabarstykite ant obuolių sluoksnio. Užpilkite obuolius likusia tešlos dalimi. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą patariame apibarstyti cukraus pudra.
Riešutai suteiks keptiems obuoliams naujų neįprastų skonio natų.
