Sekite mus Facebook'e!
Burokėlių salotos laikomos labai prastomis salotomis, kurios nevertos būti ant šventinio stalo. Išimtis dažnai būna tik silkė po kailiu. Tačiau burokėlių salotos yra labai universalios ir savitikslės. Šį patiekalą galima derinti su beveik bet kokiomis daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Tokiu atveju jis pasirodo ne tik skanus, bet ir naudingas
. Burokėliai turi daug organizmui svarbių naudingų savybių. Todėl burokėlių patiekalų atsisakymas dažnai sukelia mažakraujystę
. Verta neišbraukti burokėlių salotų iš savo mitybos raciono. Jas galima paruošti greitai, iš minimalių produktų.
Pakalbėkime apie vienas iš burokėlių salotų.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
- rauginti kopūstai – 150 g;
- konservuotų pupelių – 180 g;
- tunas savo sultyse – 180 g;
- marinuoti agurkai – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- krapų – saujelė;
- petražolių – saujelė;
- druskos – žiupsnelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite iki virimo. Tuo metu svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakaitinkite iki skaidrumo.
Į keptuvę prie svogūnų sudėkite raugintus kopūstus, toliau kepkite daržoves. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais strypeliais, krapus ir petražoles susmulkinkite
. Virtus burokėlius nulupkite ir sutarkuokite ant stambių tarkavimo dantų. Salotinėje sumaišykite burokėlius, pakepintus svogūnus ir kopūstus, pupeles, konservuotą tuną, marinuotus agurkus ir žoleles.
Salotas pasūdykite ir gerai išmaišykite
.
Salotas galite pagardinti kvapniu alyvuogių arba saulėgrąžų aliejumi. Nepersistenkite su druska, nes salotose yra marinuotų agurkų ir raugintų kopūstų.
