Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šį receptą gaminu kasdien. Bulvių paplotėliai ant kefyro: rududu ir aromatinga

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai yra kiekvienam žmogui pažįstamas patiekalas. Pyragus lengva iškepti, jie visada būna skanūs ir kvapnūs

. Anksčiau nebuvo porcijinių pyragų, dažniausiai buvo ruošiami tik dideli pyragai. Valstiečių šeimose moterys pastebėjo, kad didelius pyragus greitai suvalgydavo vyresni šeimos nariai. XVI-XIX a. buvo įprasta pirmiausia pamaitinti vyrus, o paskui vaikus

, todėl, kad vaikai po valgio neliktų alkani, moterys pradėjo kepti porcijinius pyragus. Vėliau ši tendencija tęsėsi visuomenėje

. Paruoškime skanius purius ir minkštus pyragus ant kefyro.

Tešlos pirožkams ingredientai:

  • Kefyras – 200 ml;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Miltai – 700 g;
  • raugas – 10 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Bulvės – 500 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Druska – žiupsnelis.

Kefyro paplotėlių paruošimas:

Į dubenį su kefyru supilkite augalinį aliejų, suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Į kefyrą persijokite miltus bei raugą ir užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.

10 min. palikite koloboką šiltai po celofanu

Rekomenduojame:  Obuolių pyragas keptuvėje. Aromatinga Šarlotė be orkaitės

.

Готовлю по этому рецепту каждый день. Картофельные пирожки на кефире: румяные и ароматные

Tuo tarpu išvirkite nuluptas bulves ir išminkykite jas iki košės

. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos. Sudėkite svogūną prie bulvių, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite šaukštą bulvių sultinio.

Готовлю по этому рецепту каждый день. Картофельные пирожки на кефире: румяные и ароматные

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 12 ritinėlių.

Готовлю по этому рецепту каждый день. Картофельные пирожки на кефире: румяные и ароматные

Suktinukus iškočiokite į nedidelius plokščius pyragėlius ir sudėkite į juos įdarą. Įdarą užspauskite pyragaičių viduje, dėkite juos siūle į apačią.

Готовлю по этому рецепту каждый день. Картофельные пирожки на кефире: румяные и ароматные

Kepkite paplotėlius keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol iš abiejų pusių apskrus.

Готовлю по этому рецепту каждый день. Картофельные пирожки на кефире: румяные и ароматные

Bulvių paplotėliai paruduoja ir tampa kvapnūs.

Готовлю по этому рецепту каждый день. Картофельные пирожки на кефире: румяные и ароматные

Švelni plona tešla puikiai dera su bulvių įdaru.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *