Sekite mus Facebook'e!
Obuolių uogienės mėgintuvėliai – populiarus skanėstas, kuriame dera įvairios tekstūros ir ryškūs skoniai. Šie saldumynai – tai traškūs tešlos vamzdeliai, pripildyti švelnios obuolių uogienės, kuri suteikia jiems ypatingo saldumo ir skonio.
Įdaras gali būti labai įvairus – nuo klasikinės obuolių uogienės iki sudėtingesnių variantų, į kuriuos dedama prieskonių, pavyzdžiui, cinamono ar muskato riešuto, kad skonis būtų gilesnis ir sodresnis.
Obuolių uogienės mėgintuvėliai puikiai tinka desertui arba lauktuvėms prie arbatos. Juos galima papuošti cukraus pudra, glajumi arba šokoladu, todėl jie ne tik skanūs, bet ir labai patrauklūs.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 50 g;
- sviestas – 120 g;
- grietinė – 60 ml;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- miltai – 250 g;
- riešutai;
- uogienė.
Obuolių uogienės vamzdelių paruošimas:
Išplakite kiaušinį atskirame dubenyje, padalydami jį į dvi dalis, vieną didesnę už kitą. Didesnę kiaušinių masės dalį supilkite į sviestą, supilkite tą patį cukrų, raugą, įmaišykite grietinę
. Kruopščiai išplakite maišytuvu visus komponentus iki vientisos masės. Palaipsniui į grietinėlės mišinį supilkite miltus, užminkykite minkštą elastingą tešlą.
Tešlą suvyniokite į celofaną ir 15-20 min. padėkite į šaldytuvą. Gautą tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius, maždaug padarykite 17 gabalėlių.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kočėlu į 2-3 mm storio ovalą. ½ ovalo dalyje peiliu padarykite įpjovas, ant neliestos dalies dėkite uogienės.
Tešlą sukite nuo pripildytos pusės link įpjautos pusės, kad gautumėte vamzdelius. Dėkite vamzdelius ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Patepkite vamzdelius likusiu kiaušiniu ir apibarstykite smulkintais riešutais.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių.
Gausite paprastus įperkamus sausainius vamzdelių formos su uogiene. Vietoj obuolių uogienės galite naudoti kitą uogienę, pavyzdžiui, uogų uogienę.
