Vištienos maltos mėsos kotletai su pievagrybiais – tai sėkmingas švelnios mėsos ir aromatingų grybų derinys, todėl patiekalas yra sultingas, sotus ir turtingo skonio. Šis kotletų variantas yra ne tik kasdienis patiekalas, bet ir visavertis karštas valgis, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Grybai
maltai mėsai suteikia papildomos tekstūros ir skonio, o dėl vištienos kotletai išlieka lengvi ir dietiniai. Tai skanus ir universalus sprendimas ieškantiems pusiausvyros tarp paprasto paruošimo ir turtingo skonio.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: svogūnas – 1 vnt;
- grybai – 250 g;
- malta vištiena – 700 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- kefyras – 200 ml;
- manų kruopos – 2 šaukštai;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Vištienos kotletų paruošimas:
Svogūną ir grybus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūnus, o tada sudėkite grybus. Kepkite svogūnus ir grybus, kol taps šviesiai auksinės spalvos, pagal skonį pasūdykite. Į
maltą mėsą
sudėkite pakepintus
svogūnus ir grybus, sumaišykite su kiaušiniais, druska ir kefyru. Į mišinį suberkite manų kruopas ir išmaišykite, palikite 10 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu formuokite kotletus ir dėkite ant keptuvės paviršiaus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite minkštus skanius vištienos kotletukus su grybais. Šis kotletų variantas tinka prie bet kokio garnyro.