Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių žino apie mėsos pyragus. Tačiau tik nedaugelis pripažįsta pyragus su kepenimis ir širdimis. Faktas tas, kad ne visi mėgsta kepti su subproduktais. Kulinarai pastebi, kad tokie pyragai atvėsę būna panašūs į kažką su kempine vietoj įdaro
. Iš tikrųjų galima paruošti pyragus be tokio kempinės efekto. Tam reikia paruošti kepenis ir širdis, taip pat laikytis visų sudedamųjų dalių apdorojimo ir maišymo algoritmo. Pasirinkus
tinkamą metodą, pyragai su subproduktais taps mėgstami jūsų šeimoje. Paruoškime pyragus su vištienos širdelėmis ir kepenėlėmis.
Pyragėlių su subproduktais tešlos sudedamosios dalys:
- šiltas vanduo – 370 ml;
- sausų mielių – 7 g;
- cukraus – 20 g;
- druska – 8 g;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- miltai – 600 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos širdelės – 200 g;
- vištienos kepenėlės – 600 g;
- svogūnas – 250 g;
- maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- druskos – 8 g;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- sultinys – 2 šaukštai.
Paplotėlių su šalutiniais produktais paruošimas:
Širdis perpjaukite pusiau, nuplaukite kraują, pašalinkite venas ir kepenų plėvelę. Kepenėles ir širdeles virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės
. Svogūnus smulkiai
supjaustykite
. Sultinį perkoškite. Išvirtas širdis ir kepenis pertrinkite per mėsmalę
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Sudėkite svogūnus prie maltos subproduktų mėsos, pipirų, druskos ir supilkite sultinį. Švelniai išmaišykite, kad malta mėsa nepavirstų paštetu.
Tešlai į dubenį įpilkite 300 ml šilto vandens, supilkite mieles, kelis šaukštus miltų ir cukraus, išmaišykite
. 15 minučių palikite mieles, tada supilkite druską ir augalinį aliejų.
Į oparą persijokite likusius miltus
ir
užminkykite tirštą tešlą
.
Palaipsniui į tešlą supilkite vandenį, minkykite tešlą ant dulkėto stalo, kad ji taptų elastinga ir šiek tiek lipni
. Palikite tešlą po celofanu dubenyje valandai, prieš tai patepę ją augaliniu aliejumi. Po to tešlą išminkykite ant stalo ir padalykite ją į gabalėlius po 75 g.
Iškočiokite gabalėlius į storas tortilijas, į kurias dedame po 50 g įdaro.
Įdarą uždarome viduje kaip maišelyje, tešlą surišame į mazgą
. Pyragėlius lengvai suspaudžiame ir 15 minučių paliekame ant kepimo skardos po rankšluosčiu.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pyragėliai turėtų jame plūduriuoti.
Kepkite pyragėlius aliejuje po porą minučių iš abiejų pusių.
Pyragėliai bus orūs, minkšti ir traškūs
.
Viduje yra sultingas kepenėlių ir širdelių įdaras.
