Sekite mus Facebook'e!
Serbentų pyragas – skanus desertas, kuriame uogų saldumas dera su tešlos švelnumu. Jis gali būti puiki bet kokių pietų ar vakarienės pabaiga, taip pat puikus skanėstas svečiams.
Įvairios šalys turi savų šio pyrago receptų
.
Jie gali skirtis tešlos sudėtimi, įdaro kiekiu ir kepimo būdu.
Vienas dalykas išlieka nepakitęs – nepakartojamas šviežių serbentų skonis ir aromatas, kuris nepaliks abejingų.
Išsikepkime sau kvapnų pyragą su serbentais
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 200 g;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Pienas – 80 g;
- augalinis aliejus – 60 g;
- Miltai – 240 g;
- raugas – 7 g;
- serbentai – 300 g;
- grietinė – 200 g;
- cukraus pudros – ⅓ šaukštelio.
Serbentų pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir plakite plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių masę supilkite pieną ir augalinį aliejų ir išmaišykite
. Į kiaušinių masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą be gumulėlių. Į serbentus supilkite krakmolą ir išmaišykite
. Supilkite uogas į tešlą, švelniai išmaišykite silikonine mentele ir supilkite į formą. Prieš tai kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais
. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Iš anksto sumaišykite grietinę su cukraus pudra, užpilkite ją ant karšto pyrago ir siųskite į dar karštą orkaitę 10 minučių. Jau būtina išjungti karštį.
Gausite gražų minkštą pyragą su serbentų grietinės įdaru. Šiam receptui galite naudoti ir juodąsias, ir raudonąsias uogas.
