Sekite mus Facebook'e!
Pyragai visada buvo laikomi vienu iš paprasčiausių kepinių. Pyragus galima kepti iš beveik bet kokių miltų. Be to, pyragai yra gaminami su įvairiais įdarais kiekvienai progai. Pavyzdžiui, yra pyragų su mėsa, žuvimi, kopūstais, cukinijomis ir kitais produktais.
Yra šventinių pyragų, kurie gaminami iš vaisių ir uogų
.
Paprastai tokie kepiniai būna saldūs, todėl yra ypač skanūs
. Papasakosime, kaip paruošti uogų pyragą.
Uogų pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 120 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- pienas – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- rauginimo medžiaga – 12 g;
- grietinė – 3 šaukštai;
- uogos – 100 g.
Uogų pyrago paruošimas:
Į du kiaušinius supilkite 100 g cukraus pudros, komponentus plakite mikseriu, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite į ją tešlą. Išlyginkite tešlos paviršių.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi ir kiaušiniu. Arbatiniu šaukšteliu grietinės mišinį raštu paskirstykite ant tešlos paviršiaus.
Smulkiai supjaustykite šaldytas uogas ir sudėkite jas ant pyrago viršaus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.
Rezultatas – kvapnus ir švelnus uogų pyragas. Jei norisi, jį galima apibarstyti cukraus pudra. Uogų įdarui tinka avietės, braškės, gervuogės ir vyšnios.
