Sekite mus Facebook'e!
Tokie marinuoti pomidorai su kopūstais ir saldžiosiomis paprikomis yra kažkas, jie pasirodo tankūs, skanūs ir labai kvapnūs.
Marinatui paruošti reikės tokių ingredientų:
–
cukraus, 100 g;
– druskos, 1 valgomasis šaukštas;
– 9 proc. acto, pusė šlakelio
;
– kvapiųjų pipirų
ir gvazdikėlių po 3 vnt.
Ruošiant reikės: 1:
–
pomidorų, 7-8 kg;
– kopūstų, 1 galva;
– morkų, 2 vnt;
– paprikų, 3 vnt
; – česnakų, galva.
Gaminimo procesas
Daržovės gerai nuplaunamos, kopūstai smulkiai supjaustomi
. Paprikos supjaustomos plonais šiaudeliais, morkos sutarkuojamos, o česnakai supjaustomi
. Sumaišomi pipirai, kopūstai, morkos ir česnakai
.
Į stiklainį sudedamos krapų šakelės ir žolelės, pomidorai, salotos
. Taip pakaitomis dedami pomidorų ir kopūstų salotų sluoksniai ir stiklainis užpildomas iki pat viršaus.
Į kiekvieną 3 litrų stiklainį įberkite po krūvą cukraus ir šiek tiek įpilkite švaraus vandens, įberkite druskos – į kiekvieną stiklainį po 1 valgomąjį šaukštą, įpilkite pusę krūvos acto.
Į stiklainius supilkite švarų šaltą vandenį, uždenkite dangteliais
. Puodo dugną uždenkite rankšluosčiu ir sudėkite stiklainius, vandens pilkite lygiai tiek, kad stiklainiai būtų apsemti daugiau nei iki pusės.
Užvirus vandeniui puode sterilizuokite apie 12 minučių.
Užsukite arba užsukite dangtelius ir palikite stiklainius, kol visiškai atvės.
Laikykite stiklainius rūsyje
.
Patarimas: be pirmiau išvardytų pomidorų, salotų ir prieskonių, galite pridėti mėgstamų, kuriuos visada naudojate konservuodami pomidorus.
