Sekite mus Facebook'e!
Šarlotės istorija siekia kelis šimtmečius ir yra kilusi iš įvairių Europos šalių. Yra kelios šio patiekalo kilmės versijos, tačiau nė viena iš jų nėra visuotinai pripažinta
. Pagal vieną iš versijų, šarlotė buvo išrasta Prancūzijoje XIX a. pradžioje. Manoma, kad jis buvo pavadintas Didžiosios Britanijos karalienės Šarlotės, Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio III žmonos, garbei. Pagal kitą versiją pavadinimas kilo iš angliško žodžio charlyt, kuris reiškia patiekalą iš plaktų kiaušinių, cukraus ir pieno.
Bet kokiu atveju, šarlotę galima laikyti vienu populiariausių desertų pasaulyje. Jį lengva paruošti, jis skanus ir universalus – gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.
paruoškime šarlotę keptuvėje
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- Druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 200 g;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Miltai – 150 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Obuoliai – 600 g.
Šarlotės paruošimas:
Ištepkite gilią keptuvę augaliniu aliejumi, dugną ir sieneles išklokite pergamentu. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, užpilkite citrinos sultimis
. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su druska ir plakite mikseriu iki purumo
.
Į kiaušinių masę palaipsniui įmaišykite vanilinį ir paprastąjį cukrų ir plakite, kol masė taps balta.
Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
.
Į tešlą sudėkite obuolius, išmaišykite ir sudėkite į skardą.

Dangtį patepkite augaliniu aliejumi, uždenkite tešlą
. 40 minučių kepkite pyragą ant mažos ugnies iš vienos pusės. Tada apverskite pyragą į kitą pusę naudodami lėkštę. Viršų uždenkite pergamentu ir kartu su juo nuleiskite ant dugno
. Pyragą kepkite dar 10-15 minučių po dangčiu
.

Rezultatas – gauname gardžią šarlotę keptuvėje. Iškepusį jį galima apibarstyti cukraus pudra.
