Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Salotos šventei „Stalo karalienė”. Subtilaus skonio ir originalaus dekoravimo

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Be senovės romėnų, salotas gaminti išmoko ne tik senovės romėnai, bet ir egiptiečiai bei babiloniečiai. Nors Romoje salotos buvo patiekalas su išskirtinai sūriu padažu, kitos tautos eksperimentavo

. Taip salotos davė pradžią majonezo protėviui

.

Babiloniečiai maišė aliejų, actą ir įvairius prieskonius, kad išgautų įdomų skonį,

tačiau vėliau salotos ilgam buvo pamirštos

.

Viduramžiais šis patiekalas galėjo nugrimzti į užmarštį, nes buvo pavojinga valgyti žalias daržoves

. Dabar turime visas priemones, kurių reikia puikioms salotoms gaminti. Todėl verta papasakoti apie neįtikėtinas „stalo karalienės” salotas šventėms.

„Stalo karalienės” salotų ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 200 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • sūris – 100 g;
  • želatina – 10 g;
  • bulvės – 4 vnt;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • morkos – 4 vnt;
  • majonezas – 200 g;
  • burokėliai – 2 vnt;
  • sviestas – 100 g.

Salotų „Stalo karalienė” paruošimas:

Burokėlius, bulves ir morkas išvirkite, kol suminkštės, ir nulupkite odelę. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, pašalinkite venas ir odą, išvirkite, kol bus paruošta.

Želatiną supilkite į dubenį su vandeniu ir leiskite išbrinkti

Rekomenduojame:  Paprastas ir skanus obuolių pyragas "Minutės pyragas". Puikus receptas: gaminu jį jau 30 metų

.

Tuo metu krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais, sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia dantyta tarka

. Sūrį, vištieną ir česnaką sumaišykite su minkštu sviestu. Į mišinį įpilkite šaukštą majonezo, gerai išmaišykite

. 8 cm pločio krūtinėlės ir sūrio juostelę dėkite ant maistinės plėvelės, suvyniokite ir suformuokite dešrelę. Nusiųskite batoną į šaldytuvą pusvalandžiui

. Per tą laiką vidutinio dydžio tarka susmulkinkite bulves, morkas ir burokėlius. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite želatiną, sumaišykite su likusiu majonezu

. Vėl uždenkite maistine plėvele, išdėliokite burokėlių, morkų ir bulvių sluoksnius.

Į daržovių sluoksnio vidurį dėkite vištienos dešrelę ir sūrį. Šį batoną suvyniokite į daržovių sluoksnius.

Салат на праздник "Королева стола". Нежный на вкус и оригинальное оформление

Abiejuose galuose pritvirtinkite maistinę plėvelę, iš visų ingredientų suformuokite dešrelę.

Салат на праздник "Королева стола". Нежный на вкус и оригинальное оформление

Salotas reikia padėti į šaldytuvo kamerą 7 valandoms – kol visi sluoksniai su želatina sukietės.

Салат на праздник "Королева стола". Нежный на вкус и оригинальное оформление

Tokį patiekalą galite papuošti žaliaisiais svogūnais ir petražolėmis. „Stalo karalienė” neabejotinai padarys įspūdį svečiams, bus šventinės vakarienės akcentas.

Салат на праздник "Королева стола". Нежный на вкус и оригинальное оформление


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *