Salotos „Sniego karalius” su jautiena ir obuoliais – originalus ir išskirtinis patiekalas, kuriame dera sodrus mėsos skonis ir vaisių gaivumas. Šios salotos idealiai tinka vertinantiems sotumo ir lengvumo dermę, nes jose derinami organizmui būtini baltymai ir obuoliuose esantys natūralūs vitaminai bei mineralai.
Jautienoje, kaip aukštos kokybės baltymų šaltinyje, gausu geležies ir B grupės vitaminų, todėl šios salotos yra ne tik skanios, bet ir maistingos
.
Obuoliai suteikia saldumo ir rūgštumo, o tai padeda subalansuoti mėsos skonį ir suteikia patiekalui neįprasto skonio.
Naudojant rūgščias obuolių rūšis, pavyzdžiui, Granny Smith arba Antonovka, sukuriamas ryškus kontrastas, todėl salotos tampa įdomesnės ir įsimintinesnės.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: jautiena – 400 g;
- burokėliai – 2 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- korėjietiškos morkos – 150 g;
- žalias obuolys – 1 vnt;
- žaliasis svogūnas – saujelė;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Paruošimas:
Iš anksto orkaitėje iškepkite bulves ir burokėlius, išvirkite jautieną, kol ji bus paruošta. Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į kepimo žiedą, pasūdykite ir aptepkite majonezu.
Mėsą supjaustykite skaidulomis ir sudėkite ant bulvių sluoksnio, uždenkite majonezo tinkleliu
.
Nulupkite obuolį ir sutarkuokite jį stambia tarka, sudėkite ant jautienos sluoksnio, aptepkite majonezu
. Ant obuolių sluoksnio sudėkite korėjietiškas morkas, aptepkite majonezu
.
Nulupkite ir sutarkuokite keptą burokėlį stambia tarka, dėkite jį ant morkų sluoksnio, aptepkite
majonezu, pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais
.
Palikite salotas šaldytuve porai valandų.
Paruošus, prieš patiekdami galite atnaujinti paskutinį majonezo sluoksnį.
Pasirodo, tai paprastos ir skanios šventinės salotos.