Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Salotos „Silkė kailiniais”

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiose salotose įdomus ne tik apipavidalinimas, bet ir dar vienas dalykas: nėra burokėlių.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

Išvirkite visas daržoves, atvėsinkite jas ir nulupkite

.

Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite, kad visiškai išbrinktų.

Silkę išvalykite nuo vidaus ir odos, atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais kubeliais

.

Suminkštinti sviestą ir sumaišyti su silke

. Kiaušinius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka, sumaišyti su majonezu, užtenka 1 valgomojo šaukšto

. Morkas (2 vnt.) abiejuose galuose sulyginti ir gauti viduriuką vyniotiniui. Ant morkų lyginsime ritinio ilgį, todėl imame ilgesnį.

Ant darbinio paviršiaus išskleidžiame maistinę plėvelę, išdėliojame tolygų silkės sluoksnį, ant jo kiaušinių sluoksnį su majonezu, šiek tiek viską sutankiname ir lygiai per vidurį dedame 2 morkas

. Pakeldami abu plėvelės kraštus, ritinį sujungiame taip, kad morkos būtų per vidurį. Suktinuką užklijuokite, kraštus užsukite kaip saldainį ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą

. Bulves ir likusias morkas sutarkuokite (stambiai)

. Želatiną sudėkite ant vandens vonelės ir kaitinkite maišydami, kol gausite vientisą masę. Šiek tiek atvėsiname ir sumaišome su majonezu

Rekomenduojame:  Mėsos kukuliai grietinėlės padaže: "tiesiog dainos" receptas. Niekada nesu gaminęs nieko tokio skanaus

. Ištepame plėvelę, išdėliojame morkų sluoksnį, kurį aptepame želatina ir majonezu. Dabar ant viršaus dedame bulvių ir majonezo sluoksnį ir išdėliojame vyniotinį (prieš tai jį išėmę iš plėvelės

). Sandariai suvyniojame plėvelę, užsukame kraštus ir dedame į šaldytuvą 8 valandoms.

Prieš patiekdami nuimame plėvelę, dedame į lėkštę, supjaustome porcijomis ir apibarstome smulkintais žaliaisiais svogūnais bei krapais

.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *