Sekite mus Facebook'e!
Salotų ruošimas yra kulinarinis procesas, kuris žmonėms žinomas jau gana seniai. Senovės Romoje salotos buvo gaminamos iš žolelių ir svogūnų. Žinoma, antikos laikų patiekalai buvo primityvūs, tačiau vis tiek davė toną eksperimentams su produktais.
Laikui bėgant salotos tapo sudėtingesnės, t. y. įgavo daugiau skonių ir ingredientų. Atsirado salotos iš kopūstų, konservuotų ir virtų daržovių. Vėliau į salotas pradėta dėti mėsos, žuvies ir kitų jūros gėrybių
. Kulinarijos revoliucija buvo padažų padažams atsiradimas.
Paruoškime kartu salotas pavasariui – „Gražuolė”.
Salotų „Gražuolė” ingredientai:
- Salotos arba Pekino kopūstai – 200 g;
- rūkytos vištienos – 200 g;
- kriaušė – 1 vnt;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- Sūris – 20 g.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: garstyčios – 2 šaukšteliai;
- augalinis aliejus – 5 šaukštai;
- citrinos sultys – 2 valg;
- Druska – ¼ šaukštelio.
Salotų „Gražuolė” paruošimas:
Supjaustykite stambiai Pekino kopūstus, supjaustykite nedidelius vištienos batonėlius, taip pat kriaušę. Susmulkinkite graikinius riešutus, sūrį sutarkuokite smulkia tarka
. Į salotinę sudėkite kopūstus su vištiena ir kriauše, pabarstykite riešutais.
Padažui garstyčias sumaišykite su augaliniu aliejumi, citrinos sultimis ir druska.
Salotas užpilkite padažu ir gerai išmaišykite
.
Salotas pabarstykite sūriu.
Rezultatas – labai greitai paruošiamos salotos. Šios pavasarinės vitamininės salotos puikiai papildys šventinį stalą.
