Salotos su sūdyta raudona žuvimi.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vanduo, 100 ml;
– želatina, 1 valgomasis šaukštas;
– majonezas, 250 g;
— virtos bulvės, 5 vnt.;
– kiaušiniai, 5 vnt;
— sūdyta žuvis (lašiša, rožinė lašiša arba upėtakis), 250 g;
– sūris, 100 g;
– žalumynai ir žalieji svogūnai;
– raudonieji ikrai papuošimui.
Virimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 10 minučių brinkti, ištirpinkite ir atvėsinkite.
Sumaišykite majonezą su želatina ir išmaišykite iki vientisos masės.
Atskirkite baltymus nuo trynių ir sudėkite į tris skirtingus indus. Taip pat trys sūriai ant smulkios trintuvės.
Baltymus sumaišykite su pora šaukštų majonezo.
Trynį sumaišykite su sūriu ir 4 šaukštais majonezo.
Žuvį supjaustome mažais gabalėliais, tris bulves ant stambios trintuvės, susmulkiname žalumynus ir svogūnus.
Formą uždengiame plėvele ir surenkame salotas.
Pirmasis sluoksnis yra trynys.
Antras sluoksnis – žalius svogūnus aptepti majonezu.
Trečiasis sluoksnis yra baltymai.
Ketvirtasis sluoksnis – žuvis, aptepti majonezu.
Penktas sluoksnis – bulvės.
Uždenkite salotas plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Apverskite formą ant lėkštės, išimkite salotas ir papuoškite krapais bei raudonaisiais ikrais.

Salotos gavosi tiesiog nuostabios!
