Sekite mus Facebook'e!
Salotos su vištiena ir obuoliais – skanus, sveikas ir maistingas patiekalas. Tai gali būti puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam valgiaraščiui.
Vištienos ir obuolių derinys suteikia salotoms gaivaus ir originalaus skonio
.
Vištiena salotoms suteikia sotumo, o obuolys – malonios rūgštelės. Be to, šiuose ingredientuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl salotos ne tik skanios, bet ir naudingos.
Yra daug salotų su vištiena ir obuoliais receptų. Jie gali skirtis sudėtimi ir paruošimo būdu.
Papasakosime apie vienas iš aktualių salotų iš vištienos ir obuolių – „Anyuta”.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos filė – 1 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- obuolys – 1 vnt;
- sūris – 100 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų „Anyuta” paruošimas:
Vištienos filė, kiaušinius. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę plutelę
. Vištieną supjaustykite skaidulomis ir išklokite pirmuoju sluoksniu, pasūdykite ir aptepkite majonezu
.
Ant vištienos sluoksnio dėkite be aliejaus pakepintus svogūnus
. Virtus kiaušinius sutar
kuokite
stambia tarka ir sudėkite į svogūnų sluoksnį, sluoksnį ištepkite majonezo tinkleliu. Nulupkite obuolį ir sutarkuokite jį stambia tarka
. Sudėkite obuolį ant kiaušinių sluoksnio, ištepkite majonezu. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo salotų viršų.
Palikite salotas porai valandų. Jei norite, salotas galite papuošti žalumynais.
