Sekite mus Facebook'e!
Saldūs ananasai – tai traškūs konditerijos gaminiai, populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Dėl auksinės plutos, švelnios tekstūros ir saldaus skonio ananasas yra sveikintinas patiekalas ant bet kurio stalo.
Saldžiųjų ananasų istorija siekia kelis šimtmečius. Manoma, kad pirmą kartą jis paminėtas viduramžių Europoje, kur buvo žinomas įvairiais pavadinimais.
Europoje, kur jis buvo žinomas įvairiais pavadinimais: „verguny”, „sush”, „swiri”. Nuo to laiko šio deserto receptas patyrė daugybę pakeitimų ir variacijų, tačiau pagrindinis jo principas išliko nepakitęs: plona tešla kepama iki auksinės spalvos.
Paruoškime gardų saldų ananasą
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 150 ml;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- cukraus – 150 g;
- kefyras – 500 ml;
- geriamoji soda – 1 šaukštelis;
- miltai – 1,200 kg.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, išplakite. Į masę supilkite kefyrą, augalinį aliejų, kepimo sodą
, išmaišykite visus ingredientus iki vientisos masės, supilkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą, kuri šiek tiek liptų prie rankų
. 20 minučių palikite tešlą šaldytuve po celofanu. Tada nedidelį kiekį tešlos iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį
. Sluoksnį padalykite į nedidelius rombus, kiekvieno jų viduryje išpjaukite skylutę. Vieną rombų galą perkiškite per skylutę ir šiek tiek susukite.
Kepkite ananasus dideliame kiekyje įkaitinto augalinio aliejaus. Apkepkite iš abiejų pusių, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Kai aliejus nuo ananaso nubėgs, galite jį apibarstyti cukraus pudra. Tai puikus desertas prie arbatos.
