Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ryškus naujametinis patiekalas šventei. Salotos su marinuotais grybais

Salotos su marinuotais grybais – nuostabus patiekalas, kuriame dera daržovių šviežumas, vištienos krūtinėlės maistingumas ir nepakartojamas grybų skonis. Šampinjonai, viena populiariausių grybų rūšių, idealiai tinka maisto ruošimui: juos galima marinuoti – taip išsaugomas jų skonis ir aromatas, o gatavam patiekalui suteikiama naujų natų.

Marinuoti grybai išsiskiria ne tik sodriu skoniu, bet ir geresniu deriniu su kitais ingredientais, todėl jie puikiai tinka įvairių salotų pagrindui.
Istoriškai grybai maisto gamyboje pradėti naudoti dar XVIII-XIX a., o nuo to laiko jie išpopuliarėjo ne tik Europoje, bet ir Rusijoje. Grybų marinavimas tapo tradiciniu jų laikymo būdu, leidžiančiu mėgautis išskirtiniu skoniu net ir žiemą, kai nėra šviežių grybų.

Papasakosime, kaip paruošti salotas su marinuotais

grybais.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: marinuoti grybai – 300 g;
  • Sūris – 200 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Rūkyta vištienos krūtinėlė – 1 vnt;
  • Majonezas;
  • Agurkai – 2 vnt;
  • bulgariški pipirai – 1 vnt.

Salotų su grybais paruošimas:

Sudėkite rūkytą vištieną ir išdėliokite ją kepimo žiede. Žiedo viduryje galite įdėti stiklinę, taip salotos įgaus įdomesnę formą.

Vištienos sluoksnį patepkite majonezu, ant jo uždėkite griežinėliais supjaustytą agurką. Supjaustytą agurką galite padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų skysčio perteklius.

Agurkų sluoksnį patepkite riebalais, ant jo sudėkite pjaustytus marinuotus

grybus

.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su majonezu

. Sūrio masę sudėkite ant grybų sluoksnio, sutrinkite

.

Smulkiai supjaustykite papriką ir uždėkite ją ant sūrio sluoksnio.

Яркое новогоднее блюдо для застолья. Салат с маринованными шампиньонами

Stiklinę išimame iš salotų, prieš išimdami ją švelniai pasukame. Gauname ryškų naujametinį patiekalą šventei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *