Sekite mus Facebook'e!
Dauguma žmonių šventėms gamina klasikines salotas. Taip yra dėl to, kad tradicinės salotos yra daug geriau pažįstamos nei kokios nors naujos. Tačiau ilgainiui galima pavargti nuo klasikinių Olivjė ir silkės po šuba.
Beje, eksperimentuoti su patiekalais geriau prieš šventes. Jei salotos ar kitas patiekalas nepavyks, tai nebus stiprus nusivylimas šeimininkams ir svečiams.
Salotose, kurias naudoja kulinarai, yra laiminčių derinių
.
Papasakosime, kaip šventei paruošti vieną iš laiminčių salotų – „Caprice”.
Salotų „Caprice” ingredientai:
- virtas kiaušinis – vnt;
- raudonasis svogūnas – vnt;
- sūris – 70 g;
- žaliųjų žirnelių – 60 g;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų „Caprice” paruošimas:
Virtas nuluptas kiaušinis supjaustytas mažais kubeliais, raudonasis svogūnas supjaustytas plunksnelėmis. Sūrį sutarkuoti stambia tarka, sudėti į salotinę su kiaušiniais ir svogūnais.
Į salotas suberkite žaliuosius žirnelius, pasūdykite ir užtepkite majonezo. Kruopščiai išmaišykite visus komponentus.
Į šias salotas taip pat galite įdėti marinuotų agurkų.
Prieš patiekdami nepamirškite salotų papuošti smulkintais žalumynais – krapais, petražolėmis arba kalendromis.
