Sekite mus Facebook'e!
Rudens miško salotos tiesiog užburiančios! Tai tobulas ingredientų derinys, kurio negalite nustoti ragauti. Kiekvienas šaukštas suteikia neįtikėtinų skonio pojūčių, o šviežių daržovių ir žalumynų aromatas sukuria jaukumo atmosferą. Pridėję riešutų ir uogų, patiekalui suteiksite ypatingo skonio, kuris idealiai tiks rudens stalui. Nepraleiskite progos palepinti save ir savo artimuosius šiomis gardžiomis salotomis!
Sudedamosios dalys:
- virtos vištienos filė 1 vnt.
- kepti pievagrybiai 300–400 g
- virtų morkų 1 vnt.
- marinuoti agurkai 3 vnt.
- konservuotų kukurūzų 100 g
- druskos, pipirų pagal skonį
- majonezas
- petražolės papuošimui
Marinuoti svogūnai:
- svogūnas 1 vnt.
- cukraus 1 arb. šaukštelis
- druskos 1 arb. šaukštelis
- acto 3 valg. šaukštai.
- 80 ml vandens
Kiaušinių blyneliai:
- kiaušiniai 2 vnt.
- žiupsnelis druskos
Paruošimas:
Marinuoti svogūnai:
Svogūną supjaustau pusžiedžiais, įberiu cukraus, druskos, acto, užpilu vandeniu ir palieku marinuotis.

Kiaušinių blyneliai:
Kiaušinius sumaišau su druska ir kepu kiaušinių blynelius augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Virtą vištienos filė rankomis atskiriu į pluoštus ir dedu į pirmąjį sluoksnį ant plokščios lėkštės. Pabarstau druska, pipirais ir užpilu majonezu.

Toliau dedu keptus grybus. Sutarkuoju virtas morkas ir užpilu majonezu.

Toliau agurkus supjaustau mažais kubeliais, nupilu skystį nuo svogūno, uždedu ant agurkų ir užpilu majonezu.

Kiaušinių blynelius susuku į vamzdelius, supjaustau juostelėmis ir išdėlioju ant svogūno. Užpilu majonezu.

Salotas papuošiu kukurūzais, kuriuos taip pat pabarstau majonezu ir petražolėmis.

Šios labai gražios salotos taip pat yra neįtikėtinai skanios!

