Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Rudeninis įdarytas kopūstas. Lengviausias ir skaniausias tinginių įdarytų kopūstų receptas: be ryžių, su labai skaniu padažu.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdaryti kopūstai yra labai įdomus patiekalas, atkeliavęs iš totorių ir turkų virtuvės. Iš tiesų, įdaryti kopūstai yra gerai žinomos dolmos adaptacija. Tik skirtingai nei originaliame patiekale, įdaras vyniojamas ne į vynuogių lapus, o į baltųjų kopūstų lapus.

Daugybė šalių turi savo istorijas apie įdarytų

kopūstų

atsiradimą

.

Pavyzdžiui, NVS šalių gyventojai mano, kad į jų virtuvę kopūstai pateko prancūzų dėka. Europos šalyje jie esą valgė balandėlius – tai buvo delikatesas. Tėvynėje balandžiais įdaryti kopūstai nebuvo vertinami, todėl imta virti kiaulieną ir ją sandariai suvynioti į kopūsto lapą. Taip niekas nesupras, kad mėsa ne balandžių

. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti rudeninius įdarytus kopūstus.

Įdarytų kopūstų ingredientai:

  • kopūstai – 300 g;
  • maltos mėsos – 700 g;
  • avižiniai dribsniai – 100 g;
  • druskos – šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • džiovintų česnakų – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 5 valgomieji šaukštai.

Ingredientai kepimui:

  • svogūnas – 2 vnt;
  • morkos – vnt;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Padažo ingredientai:

  • Pomidorų sultys – 250 ml;
  • vanduo – 100 ml;
  • grietinė – 2 šaukštai. l.
Rekomenduojame:  Viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę. Aromatingas ir sotus maltinių pyragas: puikus patiekalas vakarienei ar pietums

Įdarytų kopūstų paruošimas:

Supjaustykite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuokite morkas stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.

Kopūstus sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, sudėkite į faršą kartu su ⅔ kepimo. Supilkite į maltus avižinius dribsnius, druską, maltus juoduosius pipirus ir sausą česnaką, gerai išmaišykite

. Iš gautos masės suformuokite įdarytus kopūstus, apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite įdarytus kopūstus iš abiejų pusių, kol paruduos

. Ant keptuvės dugno sudėkite salotų lapus ir ant jų sudėkite apkeptus įdarytus kopūstus.

Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų sultis, grietinę ir vandenį. Į pomidorų mišinį įberkite cukraus ir druskos pagal skonį, supilkite likusią kepimo masę. Padažą supilkite į įdarytus kopūstus, uždenkite dangčiu ir pusvalandį troškinkite ant mažos ugnies.

Осенние голубцы. Самый простой и вкусный рецепт ленивых голубцов: без риса, с очень вкусной подливой

Troškinant rekomenduojama į įdarytus kopūstus įdėti pipirų ir lauro lapų, kad skonis būtų subalansuotas. Tai gardūs tingūs įdaryti kopūstai rudeniui.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *