Sekite mus Facebook'e!
Bulvės su morkų ir sūrio įdaru – nuostabus patiekalas, kuris gali būti tikras atradimas tiems, kurie vertina paprastumą, bet nenori aukoti skonio ir estetikos. Šis gerai pažįstamų ingredientų – bulvių ir sūrio – derinys naujomis, įdomiomis formomis atveria visą kulinarinių galimybių pasaulį.
Gerai pažįstamos bulvės puikiai pasiduoda įvairiems gaminimo būdams, o keptos bulvės su įdaru džiugina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūrų turtingumu. Į faršą įdėtos morkos ne tik suteikia kepiniams ryškią spalvą, bet ir saldoką atspalvį, kuris harmoningai dera su sodriu sūrio skoniu. Dėl šių komponentų derinio patiekalas yra sotus, maistingas ir puikiai subalansuoto skonio.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: bulvės – 900 g;
- morkos – 150 g;
- sūris – 70 g;
- česnakas – 4 skiltelės;
- grietinė – 50 g;
- garstyčios – ½ šaukštelio;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- citrinos – 1 griežinėlis.
Bulvių su morkų ir sūrio įdaru paruošimas:
Bulves suvyniokite į foliją ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Sūrį ir morkas sutarkuokite stambia tarka, išspauskite česnaką
. Sumaišykite susmulkintus komponentus, įmaišykite grietinę ir garstyčias, įberkite druskos. Supilkite citrinos sultis, įmaišykite įdarą.
Bulves supjaustykite, pjūvis turi būti gilus. Į šį pjūvį sudėkite įdarą, kepkite bulves 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Gausite paprastas ir skanias bulves su morkų ir sūrio įdaru. Tai skanus patiekalas, kuris taps mėgstamiausia šeimos vakariene.
