Sekite mus Facebook'e!
Salotos – tai patiekalas, kurį galima patiekti ir šaltą, ir karštą. Dažniausiai gaminamos šaltosios salotos, nes pagrindinis šio reiškinio akcentas yra šviežios daržovės. Tačiau yra salotų su jautienos kepsniais ir kita mėsa, kurias reikia patiekti karštas
. Šiuo metu pasaulyje yra daugiau kaip 10 000 skirtingų salotų rūšių. Tačiau daugelis žmonių ir toliau gamina tik tas salotas, kurias gamino jų mamos ir močiutės. Tradicinės salotos yra geros. Tiesa, taip pat verta žengti koja kojon su laiku ir gaminti naujus ir įdomius patiekalus. Galbūt naujos salotos taps ir jūsų kulinarinių tradicijų dalimi.
Paruoškime paprastas salotas užkandžiui.
Salotų ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- kepta vištienos filė – vnt;
- svogūnas – vnt;
- agurkas – ½ vnt;
- konservuoti kukurūzai – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų paruošimas:
Išvirkite kietai virtą kiaušinį, supjaustykite nedideliais kubeliais. Panašiai supjaustykite keptą vištienos filė, sumaišykite su kiaušiniais
. Supjaustykite plonais žiedais svogūnus, sudėkite į salotas. Pusę agurko supjaustykite juostelėmis, kartu su kukurūzais sudėkite į salotas
. Salotas pasūdykite ir užpilkite majonezu
.
Rezultatas – porcijinės salotos su skaidulinėmis medžiagomis ir baltymais.
Kad salotos būtų naudingesnės, galite nedėti majonezo, jas pagardinti grietine.
