Sekite mus Facebook'e!
Kepimas tapo neatsiejama žmogaus gyvenimo dalimi. Kiekviena šalis turi savų pyragų kepimo būdų. Pavyzdžiui, Suomijoje didelę dalį gamybos sudaro žuvis. Todėl žmonės kepa pyragus su žuvies įdaru.
Vokietijoje mėgsta pyragus su paprastais įdarais
.
Šioje valstybėje žmonės išrado svogūnų pyragą. Tai pyragas, kurio įdarą sudaro vien svogūnai
. Indijoje pyragai vertinami pagarbiai. Jie dažniau ruošia daržovių pyragus nei mėsos pyragus. Į tokius pyragus dedama daug prieskonių, įskaitant aitriąją papriką ir karį
. Visi naminiai pyragai paprastai būna paprasti. Todėl jų paruošimas virėjams neužima daug laiko. Paruoškime vieną iš paprastų sočių pyragų.
Saldžiojo pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 150 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- druskos – žiupsnelis;
- sviesto – 120 g;
- pienas – 150 g;
- miltai – 250 g.
- raugas – 10 g;
- abrikosų uogienė.
Saldžiojo pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir druską, plakite mikseriu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą ir pieną, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje apie 30 s.
Supilkite sviesto pieną į kiaušinių masę, išmaišykite. Į kiaušinių mišinį dalimis persijokite miltus ir kepimo miltelius ir
plaktuvu užminkykite tirštą tešlą
. Tešlą supilkite į 18×28 cm formą, išlyginkite paviršių.
Ant tešlos viršaus suformuokite abrikosų uogienės raštą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje ir perkelkite į plokščią lėkštę.
Dėl grožio pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.
