Sekite mus Facebook'e!
Receptas iš mano močiutės „kulinarijos knygos“: Saldžioji vanilė su kefyru
Mamos skonis visiškai kitoks!
Sudedamosios dalys:
— 0,5 l kefyro
— 2 kiaušiniai
— 4 valg. š. cukraus (gaunasi nelabai saldus, jei norite saldžiau, dėkite daugiau)
— 3–4 valg. š. augalinio aliejaus
— 0,5 arb. š. druskos
— 0,5 arb. š. sodos (gesinti)
— apie 5–6 puodeliai miltų (jei tešla limpa prie rankų, dėkite daugiau)
— nebūtina — vanilinio cukraus arba cinamono
Paruošimas:
1. Užminkykite minkštą tešlą (bet tokią, kad neliptų prie rankų), uždenkite ir palikite 20 minučių.
2. Tada pabarstykite stalą miltais, iškočiokite stačiakampį sluoksnį, ne plonesnį kaip 1 centimetras (jei norite plono tešlos, iškočiokite dar ploniau).
3. Supjaustykite sluoksnius mažais stačiakampiais, viduryje įpjaukite skylutę ir per ją įkiškite vieną tešlos galą.
4. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje. Aliejaus turėtų būti pakankamai, jei reikia, galite įpilti po truputį.
