Sekite mus Facebook'e!
Rekomenduojame skanius pomidorus marinuoti per labai trumpą laiką. Marinuotas užkandis ilgai neužsibus ant stalo. Šis receptas padės jums paruošti gardų patiekalą šventei
.
Ingredientai: pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai, pomidorai:
- Pomidorai – 2000 g;
- petražolių žalumynų – 20 g;
- česnakas – 4 skiltelės;
- krapai – 1 skėtis;
- serbentų lapai – 3 vnt;
- Vyšnių lapai – 3 vnt;
- virtuvinė druska – 1 šūvis;
- Vanduo – 1500 ml.
Paruošimas:
- Sudedamąsias dalis nuplaukite.
- Į emaliuotą puodą sudėkite žoleles, susmulkintą česnaką ir pomidorus.
- Vandenyje ištirpinkite druską ir užpilkite pomidorus.
- Ant viršaus uždėkite svarmenį ir palikite pomidorus 21 dieną virti rūsyje.
Pomidorus galite virti pagal kitą receptą.
Ingredientai:
- Pomidorai;
- petražolių žalumynai – 20 g;
- krapų žalumynai – 20 g;
- krapų skėčiai;
- salierų – pora ryšulėlių;
- Svogūnai – 3 vnt;
- Česnakai – 30 skiltelių;
- krienų šaknis – 3 vnt;
- Vyšnių, serbentų, aviečių ir krienų lapai;
- Druska – 30 g;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 4 vnt;
- kvapieji pipirai – 3 vnt;
- Gvazdikėliai – 2 vnt.
Paruošimas:
- Ištirpinkite 30 g druskos litrui vandens, išvirkite sūrymą. Į jį taip pat įberkite gvazdikėlių, lauro lapų ir pipirų. Po poros minučių marinatą išjunkite ir palikite atvėsti.
- Ant puodo dugno sudėkite žoleles ir česnakus.
- Sudėkite pomidorų sluoksnį, tada vėl žolelių. Taip kaitaliokite, kol baigsis indai.
- Supilkite šaltą marinatą ir uždenkite puodą marle.
- Marlę reikėtų plauti kas antrą dieną, nes ant jos susidaro nuosėdų.
- Ant viršaus uždėkite svorį. Po trijų dienų svorį reikėtų pakeisti šiek tiek mažesniu.
- Kvasite pomidorus savaitę virtuvėje, o paskui mėnesiui perkelkite į rūsį.
Gero apetito!
