Sekite mus Facebook'e!
„Sultana” pyragai yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas.
Norint pagaminti sultenių pyragą, reikia išminkyti tešlą, iškočioti ją į plokščią paplotėlį, sudėti ant kepimo skardos arba į formą, ant jo užtepti garuose virto sultenių įdaro ir uždengti antru tešlos sluoksniu. Tada reikia padaryti skylutes garams išeiti ir siųsti pyragą į orkaitę
. Pyragams su sultenėmis gaminti naudojama įvairių rūšių tešla: mielinė, sluoksniuotos tešlos, smėlio tešla. Įdaras gali būti vienas sultonas arba mišinys su kitais ingredientais: obuoliais, kriaušėmis, varške ir riešutais. Pyrago su sultenėmis receptas gali būti skirtingas, priklausomai nuo pageidavimų ir tradicijų.
Tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs – tai skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus arbatos vakarėlio priedas.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – 3 vnt;
- cukraus – 200 g;
- pieno – 200 ml;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- sodos – 1 šaukštelis;
- miltai – 450 g;
- graikiniai riešutai;
- sultenių;
- aguonų.
Pyrago su rūgštynėmis paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir suplakite. Į kiaušinius supilkite pieną ir augalinį aliejų, išmaišykite ir supilkite sodą
. Ingredientus sumaišykite, tada į kiaušinių masę supilkite miltus. Užminkome tirštą tešlą, kurios dalį supilame į kepimo formą.
Tešlą paskleidžiame ant paviršiaus, supilame smulkintus riešutus ir garuose virtas sultenes.
Antrąja tešlos dalimi užpildome sultenių ir riešutų įdarą, taip pat tolygiai paskleidžiame ant paviršiaus.
Pyrago viršų apibarstome aguonomis, kepame 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Jis iš pyrago turėtų išlįsti sausas.
