Sekite mus Facebook'e!
Pirožki su bulvėmis yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų virtuvės patiekalų. Šie apetitą žadinantys, minkšti ir sotūs tešlos gaminiai jau seniai užkariavo daugelio žmonių širdis dėl savo paprasto, bet universalaus recepto. Pyragėliai gali būti ir kepti, ir skrudinti, todėl galima įvairinti jų skonį ir tekstūrą
. Bulvių įdaras yra klasikinis variantas, į kurį dažnai dedama svogūnų, prieskonių, o kartais ir kitų ingredientų, pavyzdžiui, grybų ar mėsos, taip sukuriant unikalius derinius.
Pagrindinė sudedamoji dalis yra bulvės, kurios suteikia švelnų skonį ir padaro pyragėlius sultingus, todėl jie puikiai tinka pietums, užkandžiams ar net šventėms.
Bulvių paplotėliai
Sudedamosios dalys: bulvės, bulvių košė, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės:
- Kefyras – 300 ml;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- kiaušinis – vnt;
- varškė – 100 g;
- miltai – 500 g;
- kildinimo medžiaga – šaukštelis;
- bulvės – 400 g;
- svogūnas – vnt;
- grietinė – 2 šaukštai.
Patiekalų su bulvėmis paruošimas:
Į dubenį su kefyru įberkite druskos ir cukraus, įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, gerai išmaišykite. Į kefyrą suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą, nelipnią tešlą
ir palikite tešlą 10 minučių po rankšluosčiu
.
Tuo metu sutrinkite virtas nuluptas bulves
, pusžiedžiais supjaustykite svogūną ir apkepkite jį iki auksinės spalvos. Į bulvių košę sudėkite pakepintus svogūnus, druską, grietinę ir sumaišykite ingredientus.
Tešlą padalykite į 10 vienodų dalių
.
Kiekvieną tešlos dalį iškočiojame į plokštainį, į kurį dedame po šaukštą įdaro. Įdarą uždarome tešlos viduje tarsi maišelį.
Sudėkite paplotėlius į keptuvę su augaliniu aliejumi. Aliejus turėtų padengti kepinius iki pusės. Kepkite pyragėlius aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Svarbu, kad pyragėliai būtų dedami į keptuvę siūle žemyn. Rezultatas – kepti bulvių paplotėliai.
