Sekite mus Facebook'e!
Pyrago tešla gera tuo, kad kepant visiškai nesugeria augalinio aliejaus – vieną kartą supilkite ją į keptuvę ir gausite visą kalną skanumynų.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
kiaušinio, 1 vnt.;
– kefyro, 500 ml; –
grietinės, 2 šaukštai
; – druskos, 0,5 šaukštelio
; – sodos, 1 šaukštelis;
– miltų, apie 600-700 g.
Morkų įdarui paruošti reikės: – 1 vnt:
–
morkų, 400 g;
– obuolių, 2 vnt.;
– cukraus, 2 valgomieji šaukštai
; – graikinių riešutų
; – citrinos sulčių, 2 valgomieji šaukštai
; – sviesto, 20 g.
Kiaušinių ir svogūnų faršui paruošti reikia: – morkų – 1 vnt:
–
žalių svogūnų, didelio ryšulio
; – virtų kiaušinių, 6 vnt
; – druskos, pipirų, žolelių.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišyti su grietine ir šiltu kefyru, druska, išmaišyti.
Persijotus miltus sumaišyti su soda ir supilti į tešlą
.
PatarimasGali prireikti šiek tiek daugiau miltų, kad užminkytumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą, bet nepersistenkite, kitaip kepant ji taps per tiršta ir pyragėliai nebus skanūs.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 15 minučių.
Morkų įdarui morkas sutarkuokite
. Morkas su gabalėliu sviesto ir cukrumi sudėkite į keptuvę ir troškinkite, kol suminkštės.
Suberkite smulkintus riešutus, citrinos sultis, išmaišykite ir troškinkite dar 2-4 min.
Kiaušinių įdarui smulkiai supjaustykite žoleles ir svogūną, įmuškite kiaušinius ir sumaišykite produktus.
Suformuokite paplotėlius su skirtingais įdarais, atsargiai suspauskite karijas ir kepkite ant nedidelio kiekio augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Patiekite šiuos paplotėlius su grietine, ištirpintu sviestu
.
