Sekite mus Facebook'e!
Minkšti ir purūs, apetitą žadinantys pyragaičiai, kuriuos galite gaminti su įvairiais įdarais – tiek sūriais, tiek saldžiais. Tešla puikiai išlaiko formą, o įdaras neišsilieja ant keptuvės.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- karšto vandens, 300 ml;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 1 šaukštelis;
- šviežių mielių, 20 g;
- augalinis aliejus. 50 ml;
- miltai, 500 g.
Įdarui paruošti reikia:
- bulvių, 600 g;
- svogūno, 2 vnt;
- druskos, krapų, sviesto.
Gaminimo procesas
Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, išvirkite bulvių košę ir sumaišykite ją su gabalėliu sviesto ir pakepintais svogūnais, krapais. Atvėsinkite.
Vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Supilkite truputį miltų, išmaišykite ir uždenkite, palikite 15 minučių.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir druską ir užminkykite minkštą tešlą. Tešla bus šiek tiek lipni. Aliejumi patepkite lėkštę ir sudėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val. 1 val.
patepkite rankas ir stalą, sudėkite tešlą ir padalykite ją porcijomis, uždenkite ir palikite 10 min.
Formuokite paplotėlius su įdaru
. Kepkite augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.
Tešla minkšta, ne guminė, net ir kitą dieną pašildžius mikrobangų krosnelėje jie bus kaip išėmus iš keptuvės.
