Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pyragai ant greitos tešlos be mielių. Savaitė nepasensta

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Namų šeimininkės, šie pyragai visada gaunasi purūs, su minkšta tešla ir labai sultingu įdaru! Aš nenaudoju mielių ir tai yra geriausias receptas!

Sudedamosios dalys:

Tešla:

  • Kefyras 500 ml.
  • Grietinė 20% 1 valg. š. l.
  • Kiaušinių tryniai 2 vnt.
  • Aliejus 50 ml.
  • druskos 2 arb. šaukšteliai.
  • Cukrus 30 g
  • Miltai 750–800 g
  • 1 arb. šaukštelis kepimo sodos

Įdaras:

  • Malta mėsa (aš maišiau) 600 g
  • Svogūnai 2-3 vnt.
  • Druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

Paruošimas:

Įdaras:

Į faršą įdedu smulkintą svogūną, o ne į tyrę, arba galite jį supjaustyti įprastu būdu. Tada pagal skonį įberiu druskos ir pipirų, gerai išmaišau. Palieku kelioms minutėms.

Tešla:

Kefyrą šiek tiek pašildau iki kambario temperatūros. Įpilu grietinės ir gerai išmaišau. Įmušu kiaušinių trynius kartu su sviestu. Įberiu druskos ir cukraus, persijoju pusę miltų, išmaišau, įberiu sodos, tada dar šiek tiek miltų ir vėl išmaišau.

Toliau tešlą minkau ant stalo, palaipsniui įberdama likusius miltus, stengdamasi, kad tešla liktų šiek tiek lipni. Į tešlą įpilu šaukštą augalinio aliejaus ir vėl gerai išminkau. Palieku tešlą po plėvele 15 minučių pailsėti.

Rekomenduojame:  Vienuolyno pyragai su kopūstais. Neįtikėtinai skanu: tešla be kiaušinių ir pieno produktų

Pailsėjusią tešlą padalinu į 25 dalis po 60 g. Kiekvieną dalį rankomis ištempiu į paplotėlį, įdedu į įdaro centrą ir suformuoju maišelį.

Po to apverčiu ir lengvai paspaudžiu, kad pyragas būtų plokštesnis.

Pyragėlius sudėjau į keptuvę su įkaitintu aliejumi siūle žemyn. Kepiau ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Pyragai purūs, su minkšta ir labai malonaus skonio tešla. Linkiu gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.