Sekite mus Facebook'e!
Jei staiga namuose neturite kiaušinių, nesvarbu, galite lengvai išsiversti be jų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kefyras, 200 ml;
– miltai, 160 g;
– soda, pusė šaukštelio;
– cukrus, 1 šaukštelis;
– druska, trečias šaukštelis.
Kambario temperatūros kefyrą sumaišykite su cukrumi ir plakite keletą minučių, kol cukrus pradės tirpti.
Miltus persijokite, gal porą kartų, kad blynai būtų labai purūs.
Kelis kartus suberkite miltus, kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gabalėlių. Galite naudoti plaktuvą arba maišytuvą mažu greičiu.
Įpilkite soda ir aktyviai išmaišykite masę.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos, kepkite po porą minučių iš kiekvienos blyno pusės ant silpnos ugnies.
Dėkite į lėkštę ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra. Galima patiekti su grietine, įvairiomis uogienėmis ir marmeladu.
Blynus paruošti greitai ir paprastai, todėl nereikėtų iš karto minkyti dvigubos porcijos – tešla gali perkaisti ir blynai nebus labai purūs. Paruoškite tešlą pagal poreikį.
